Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Εναντίον Σαμαρά το προεκλογικά πυρά του ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ



ΜE το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες είναι το ΠΑΣΟΚ, ενώ απευθύνει διαρκώς προσκλήσεις σε όσους θέλουν σταθερή πορεία εντός του ευρώ να επιστρέψουν, έστω και διαμαρτυρόμενοι, στο κόμμα. Ήδη στην Ιπποκράτους έχουν πάρει θέση μάχης, θέτοντας αυτή τη φορά στην πρώτη γραμμή κορυφαία στελέχη, όπως οι κ. Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Διαμαντοπούλου, Σκανδαλίδης, Ανδρουλάκης, Γεννηματά και Ευθυμίου, οι οποίοι έχουν «χρεωθεί» και τις πέντε περιοχές του λεκανοπέδιου της Αττικής, όπου το ΠΑΣΟΚ υπέστη πανωλεθρία.
Ο κ. Ρέππας φέρεται να αναλαμβάνει την Πελοπόννησο και ο κ. Κουκουλόπουλος τη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιοδείες σε κρίσιμες γειτονιές και ομιλίες σε κλειστούς χώρους. 

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ως κόμμα τιμωρήθηκαν πρόσφατα και τώρα εάν «τρέξει» η προεκλογική καμπάνια μπορεί να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του, που απείχαν στις προηγούμενες εκλογές και τώρα βλέπουν μπροστά τους το φάσμα της ακυβερνησίας.

Η Ιπποκράτους είναι σαφές ότι έχει σημάνει προσκλητήριο δημόσια προς πολλά στελέχη που με τον ένα η άλλο τρόπο έχουν απομακρυνθεί από το κόμμα, όπως οι κ. Παπαδόπουλος, Φλωρίδης κ.ά. Επί του παρόντος πάντως δεν έχει γίνει άλλη κίνηση, καθώς φοβούνται ότι η απάντηση θα είναι αρνητική.

Αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές θα είναι κατά κύριο λόγο ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ, καθώς επί δύο χρόνια δημαγωγούσε και ώθησε τη χώρα σε εκλογές με «σημαία» την αυτοδυναμία. Φυσικά, πυρά θα δεχθεί και η Αριστερά, και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο θα ζητούν διαρκώς να πει με ποιον θα σχηματίσει κυβέρνηση στην περίπτωση που είναι πρώτο ή δεύτερο κόμμα και με δεδομένες τις μικρές διαφορές που θα προκύψουν από τις κάλπες.
Ο κ. Βενιζέλος αύριο θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο περιθώριο των οποίων θα συναντηθεί και με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.



express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου