Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Τσίπρας: «Βαρέλι χωρίς πάτο η Ελλάδα»


Τσίπρας: «Βαρέλι χωρίς πάτο η Ελλάδα»
Ενα επιχείρημα που, τουλάχιστον στη Γερμανία, ακούγεται συνήθως από τους πιο σκληρούς πολέμιους της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, επιστράτευσε ο Αλέξης Τσίπρας για να πείσει το ακροατήριό του στο Βερολίνο σχετικά με την αναγκαιότητα αλλαγής του προγράμματος λιτότητας: «Για όνομα του Θεού, πόσο ακόμα ο Γερμανός φορολογούμενος θα ρίχνει χρήματα σ' ένα πηγάδι δίχως πάτο;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ψήφος για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι θα φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, αλλά αντιθέτως είναι μια «ευκαιρία» για να διασωθεί η ενιαία νομισματική ένωση, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Βερολίνο όπου έχει μεταβεί για να συναντηθεί με τους επικεφαλής του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke, Κλάους Ερνστ και Γκρέγκορ Γκίζι.

«Η ευρωζώνη δεν έχει έναν ιδιοκτήτη ή σπιτονοικοκύρη. Δεν είμαστε νοικάρηδες. Είμαστε ισότιμοι εταίροι και κανείς από μας δεν πρέπει να αισθάνεται σαν νοικάρης».
Η έξοδος ενός κράτους από την ευρωζώνη προμηνύει την αποχώρηση και άλλων, καθώς «οι αγορές θα αρχίσουν να αναζητούν την επόμενη χώρα» διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας την Ιταλία ως ένα κράτος με «πολύ μεγαλύτερα χρέη». «Καμιά πολιτική ηγεσία δεν θα θέλει να αναλάβει ευθύνη για κάτι τέτοιο» συμπλήρωσε.
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου, ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε ότι είναι προς το συμφέρον των Γερμανών να επιτρέψουν στην Ελλάδα να σταματήσει τα μέτρα λιτότητας, ώστε να μην σπαταλά η Γερμανία άλλα χρήματα χρήματα για «λύσεις» που δεν αποδίδουν, αφού σύμφωνα με τον ίδιο τα χρήματα ενώ φαίνεται ότι διοχετεύονται στην οικονομία, στην ουσία «χρηματοδοτούν τις τράπεζες και τους τραπεζίτες».
«Ήρθαμε εδώ για να σας πείσουμε ότι χρειαζόμαστε μια κοινή λύση. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους Γερμανούς πολίτες, τους Γερμανούς φορολογούμενους για να τους πούμε ότι είναι προς το συμφέρον σας να σταματήσετε την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ σύμφωνα με όσα μεταδίδουν η Wall Street Journal και το Bloomberg, διερωτήθηκε:
«Για όνομα του Θεού, έως πότε ο Γερμανός φορολογούμενος θα ρίχνει χρήματα σ' ένα βαρέλι δίχως πάτο;».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου