Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

32 νέοι πυροσβέστες στη Χαλκιδική


Κεντρική Μακεδονία 32 νέοι πυροσβέστες στη Χαλκιδική

Έτοιμες είναι οι υπηρεσίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκιδικής να αντιμετωπίσουν κάθε περιστατικό που θα σημειωθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Ήδη έχουν ενισχυθεί με 32 άτομα εποχικό προσωπικό, το οποίο θα βοηθήσει στην κάλυψη όλων των κενών που υπήρχαν και έτσι πλέον περιπολικά και πυροφυλάκια θα λειτουργούν κανονικά.

«Με την ενίσχυση αυτή θα καλύπτουμε σχεδόν όλα τα πυροφυλάκια(10) και τα περιπολικά(20). Περιμέναμε μερικά άτομα ακόμα αλλά υπέβαλλαν τις παραιτήσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι μια σημαντική ενίσχυση που καλύπτει τις ελλείψεις του αριθμού των πενταετών» επεσήμανε ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκιδικής Κωνσταντίνος Σκούπρας.



Ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες

Ο δείκτης επικινδυνότητας για την κάθε περιοχή ανακοινώνεται σε ημερήσια βάση από τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας στις τρεις τα μεσημέρι. Επειδή όμως μπορεί να υπάρχει διαφοροποίηση από τη μία περιοχή στην άλλη ανάλογα με το υψόμετρο, το κλίμα και άλλους παράγοντες, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την άσκηση των καθημερινών τους εργασιών. Όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι μέχρι δύο, οι θέσεις των πυροφυλακίων και των περιπολικών στελεχώνονται για 15 ώρες την ημέρα ενώ όταν ο δείκτης ξεπερνά το δύο, τότε υπάρχει 24ωρη επιφυλακή. «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας κάθε περιστατικό. Όμως και οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς πολλές πυρκαγιές ξεσπούν λόγω απροσεξίας» είπε ο κ. Σκούπρας.

xalkidikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου