Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Βενιζέλος: Να θυμηθούμε τι έλεγε το κάθε κόμμα προεκλογικά


Να θυμηθούμε τι έλεγε το κάθε κόμμα προεκλογικά
Εμμεσες αιχμές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ για δημαγωγία και τη δημιουργία φρούδων ελπίδων στους πιο αδύναμους
Τα νέα διαπραγματευτικά επιχειρήματα που προκύπτουν για τη χώρα από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής αναδεικνύει σε δήλωσή του ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας κατ' αρχάς αφορμή από το πακέτο των αποφάσεων, επισημαίνει με νόημα μέσω της δήλωσής του ότι «είναι η κατάλληλη ευκαιρία να θυμηθούμε τι έλεγε το κάθε κόμμα προεκλογικά, για να δούμε επιτέλους τι πρέπει να κάνουμε μετεκλογικά ως έθνος» και εξηγεί:
«Δύο είναι οι κρίσιμες πτυχές: η δυνατότητα απευθείας ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών από το EFSF/ESM και η φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή».

Αναφερόμενος, δε, στην επιστολή που είχε στείλει στους πολιτικούς αρχηγούς στις 10/6, ο κ. Βενιζέλος υπενθυμίζει επίσης ότι τότε είχε υποστηρίξει ότι η πρόταση αυτή θα μπορούσε να γίνει δεκτή (για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων του Μνημονίου), εφόσον αλλάξουν οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί, αρκεί εμείς ως χώρα να είμαστε μέσα στην Ευρώπη.
Ειδικότερα για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και τις σχετικές εισηγήσεις, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει αναφορά στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, που ελήφθησαν λόγω του όγκου του ισπανικού προβλήματος και αυτού άλλων χωρών, προβλέπει ότι «εφόσον από το μέτρο αυτό μπορεί να επωφεληθεί η Ιρλανδία, που εφαρμόζει με επιτυχία το πρόγραμμά της, θα μπορέσει να επωφεληθεί και η Ελλάδα, αρκεί να εντάξουμε το θέμα αυτό σε ένα Συνολικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, όπως του ΠΑΣΟΚ, που ελπίζουμε ότι θα υιοθετήσει εκ των πραγμάτων η νέα κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία».
Από τη δήλωσή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψαν και οι έμμεσες αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ
«Το θεμελιώδες είναι, όμως, να αντιληφθούμε ότι τίποτα δεν γίνεται εύκολα και αυτόματα. Οτι για να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει πρώτα να τους θέσουμε εσωτερικά και να τους στηρίξουμε με ευρεία συναίνεση, εξηγώντας στον λαό με ειλικρίνεια το σχέδιο που ακολουθούμε και είναι καλύτερο και ασφαλέστερο από οποιοδήποτε άλλο.
Ολα τα άλλα απλώς επιδεινώνουν την κατάσταση σε βάρος των πιο αδύναμων, που ναι μεν γίνονται επιρρεπείς στη δημαγωγία και στις φρούδες ελπίδες, είναι όμως και έτοιμοι να στραφούν εναντίον αυτών που τις εμπορεύονται, μόλις αντιληφθούν την αλήθεια».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου