Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Ο Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Η Κύπρος στην Προεδρία της ΕΕ την πιο κρίσιμη περίοδο Δ. Αβραμόπουλος: «Κορυφαία προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό»


Ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με την ομόλογό του, Ε. Μαρκουλλή
Δ. Αβραμόπουλος: «Κορυφαία προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό»
Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη μελλοντική φυσιογνωμία της Ευρώπης αλλά και για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, η ανάληψη από χθες της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο αποτελεί μια μοναδική πρόκληση και για τη Λευκωσία και για τις Βρυξέλλες.
Από χθες το πρωί στον προμαχώνα Νταβίλα κυματίζουν οι σημαίες της ΕΕ και των κρατών-μελών, δίπλα στην κυπριακή, ενώ ξένοι διπλωμάτες παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε στο Δημαρχείο της Λευκωσίας, όπου και εκεί κυμάτιζε η σημαία της κυπριακής προεδρίας με το σύνθημα «Για μια καλύτερη Ευρώπη».

Πρώτος ξένος επίσημος που έφτασε στη Λευκωσία χθες ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο νησί, την πρώτη από τη στιγμή που ανέλαβε τα νέα καθήκοντά του.
Ο κ. Αβραμόπουλος, μάλιστα, φτάνοντας στη Λάρνακα, όπου τον υποδέχθηκε η ομόλογός του Ε. Μαρκουλλή, ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στην κυπριακή προεδρία, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θεωρούν ότι το Κυπριακό είναι η κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια, με τους αρχηγούς των κομμάτων και την ομόλογό του κ. Μαρκουλλή, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό εν όψει της δύσκολης περιόδου που διανύουν οι δύο χώρες.
Η Κύπρος έχει δεχθεί εντονότατη κριτική τις τελευταίες ημέρες από τον διεθνή Τύπο, καθώς ασκεί την προεδρία ενώ έχει ζητήσει την ένταξή της στον Μηχανισμό, αλλά και λόγω της δυσπιστίας που υπάρχει για τη δυνατότητα μιας χώρας του μεγέθους της Κύπρου να αναλάβει ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα, όπως είναι η προεδρία της ΕΕ.
Ν. Μελέτης

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου