Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Σαββατοκύριακο με ζέστη



Αίθριος είναι ο καιρός σήμερα στο σύνολο της χώρας. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά ενώ οι άνεμοι φθάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο. 

Το Σαββατοκύριακο εξασθενούν οι άνεμοι και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από τη Δευτέρα αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές στα βορειοδυτικά και πτώση της θερμοκρασίας.





Ειδικότερα, 

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο καιρός, ωστόσο τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρώτικα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ηπειρωτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 και στο Αιγαίο 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Ανάλογες οι καιρικές συνθήκες και την Κυριακή με την θερμοκρασία στα ηπειρωτικά να φθάνει τους 38 με 39 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Το επόμενο διήμερο αναμένονται στα βορειοδυτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα νότια στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Τετάρτη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. 




real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου