Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Να αναιρεθεί η δεύτερη καταδίκη του Π. Ψωμιάδη, ζητά αντεισαγγελέας ΑΠ

Να αναιρεθεί η δεύτερη καταδίκη του Π. Ψωμιάδη, ζητά αντεισαγγελέας ΑΠΝα αναιρεθεί η νέα απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε (και πάλι) σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας.
Η υπόθεση αφορά μείωση προστίμου από τον τέως περιφερειάρχη σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, που φέρεται ότι νόθευσε
καύσιμα. Το αρχικό πρόστιμο ήταν 89.000 ευρώ και μειώθηκε στις 5.000 ευρώ.
Αρχικά, ο Π. Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή αλλά ο Άρειος Πάγος, ενώπιον του οποίου είχε προσφύγει ο τέως περιφερειάρχης, αναίρεσαν την εφετειακή απόφαση και παρέπεμψαν τον Π. Ψωμιάδη σε νέα δίκη ενώπιον και πάλι του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης. Και την δεύτερη φορά, ωστόσο, ο τέως περιφερειάρχης καταδικάστηκε με την ίδια ποινή (φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή) για την μείωση του επίμαχου προστίμου. Μετά και την δεύτερη καταδίκη ο Π. Ψωμιάδης προσέφυγε και πάλι στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της απόφασης.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση και να αναιρεθεί για δεύτερη φορά η καταδικαστική απόφαση για τον τέως περιφερειάρχη.  Σύμφωνα με τον κ. Πλιώτα, η απόφαση του Εφετείου πρέπει να αναιρεθεί λόγω έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, καθώς δεν εκθέτει με σαφήνεια, χωρίς αντιφάσεις και κενά τα περιστατικά εκείνα από το οποία να συνάγεται η στοιχειοθέτηση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος. 
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου