Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Προβληματίζει η απουσία του Μάρκου Μπόλαρη , στα στελέχη στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας


Τα περισσότερα στελέχη στην Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας γκρινιάζουν και δυσανασχετούν με τη στάση του Μ.Μπόλαρη, καθώς του χρεώνουν ότι είναι αμέτοχος στα τεκταινόμενα. Του Δημήτρη Κούρου

Βαρύ είναι το κλίμα στην περιφερειακή παράταξη Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ για τον –τυπικά- επικεφαλής της,
Μάρκο Μπόλαρη. Τα περισσότερα στελέχη γκρινιάζουν και

δυσανασχετούν με τη στάση του, καθώς του χρεώνουν μακροχρόνια απουσία και το γεγονός ότι είναι αμέτοχος στα τεκταινόμενα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Μάλιστα, το γεγονός που ξεχείλισε το ποτήρι είναι η απουσία του από τη συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής, στην οποία για… χάρη του κλήθηκαν (και παρέστησαν) και περιφερειακοί σύμβουλοι από όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά ο κ. Μπόλαρης ούτε παρέστη, ούτε εντοπίστηκε στις τηλεφωνικές κλήσεις που μαθαίνουμε ότι επιχείρησε να του κάνει ο γραμματέας της νομαρχιακής, Χρόνης Μακρίδης.
Η συγκεκριμένη συνάντηση των στελεχών έγινε τη συγκεκριμένη μέρα, επειδή ακριβώς βόλευε τον κ. Μπόλαρη και κατόπιν συνεννόησης μαζί του εκλήθησαν και όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι. Όταν δεν εμφανίστηκε πολλοί ήταν εκείνοι που αντέδρασαν. «Γκρίνιες και ισχυρός προβληματισμός για το μέλλον της παράταξης, όπως και για το μέλλον του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης ήταν το κύριο μενού», λέει ένας από τους περιφερειακούς συμβούλους.
Το ρόλο του συντονιστή και πυροσβέστη ανέλαβε γι’ ακόμη μια φορά ο Γιώργος Πασχαλίδης, που έτσι κι αλλιώς λειτουργεί ως επικεφαλής της παράταξης. Θέμα επικεφαλής ετέθη εμμέσως, όχι όμως και ανοιχτά – ευθέως από κάποιον. Οσοι πήραν το λόγο έβαλαν εμμέσως πλην σαφώς το ζήτημα. Εξάλλου, όπως επισήμαναν «ολομέλεια της παράταξης δεν έχει γίνει από τότε που έγιναν οι εκλογές. Ο κ. Μπόλαρης είναι άφαντος. Άλλες δυο φορές επιχειρήθηκε να γίνει ολομέλεια και αναβλήθηκε. Δυο χρόνια πορευόμαστε μόνοι μας», τόνισε περιφερειακός σύμβουλος.
Ο κ. Πασχαλίδης πάντως εισέπραξε ουκ ολίγα θετικά σχόλια από τους συναδέλφους του, τουλάχιστον για το συντονισμό και το γεγονός ότι σηκώνει το βάρος της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια. Ωστόσο, του χρεώνουν το γεγονός ότι δεν είναι ιδιαίτερα δεικτικός και επιθετικός απέναντι στη διοίκηση της Περιφέρειας. Ο ίδιος ο κ. Πασχαλίδης αντιλαμβάνεται πως έχει το γενικό πρόσταγμα, αλλά αποφεύγει να συμπεριφερθεί ως ηγέτης της παράταξης. Ο ίδιος τόνισε ότι «ένα κεκτημένο μας είναι πως η παράταξη παραμένει ζωντανή εδώ και δυο χρόνια, ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες. Στο παρελθόν μετά τις εκλογές συνήθως τελούσε υπό διάλυση. Εξετάζουμε λοιπόν πως θα μπορέσει να λειτουργήσει με ορίζοντα το 2014 και τις επόμενες εκλογές».
Ο κ. Πασχαλίδης έχει επιτύχει αυτό για το οποίο προσπαθούσε να πείσει τους συναδέλφους του στο περιφερειακό συμβούλιο: να λειτουργούν στο πλαίσιο ενός πολιτικού πολιτισμού, να γίνεται δημιουργική αντιπολίτευση και συνεχής διάλογος σε όφελος της τοπικής κοινωνίας. Η στήριξη στο πρόσωπο του Γιώργου Πασχαλίδη εκφράζεται πλέον ανοιχτά κι από τα εκτός περιφερειακής παράταξης κομματικά στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, όμως ο ίδιος τονίζει πως λειτουργεί ως συντονιστής της ομάδας και πως ο επόμενος επικεφαλής «θα περάσει μέσα από ζυμώσεις, διαβούλευση και τις κομματικές διαδικασίες, που πρέπει να είναι σεβαστές».
Τρία σημεία απασχόλησαν την ευρεία συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής:
1. Ο σχεδιασμός για το 2014.
2. Ο συντονισμός όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την πόλη, σε όποιο επίπεδο κι αν βρίσκονται (Περιφέρεια, Δήμος, ΠΕΔΚΜ κτλ.), καθώς αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, αλλά δε συναντιούνται μεταξύ τους.
3. Αξιολόγηση του Καλλικράτη, συγκέντρωση υλικού προτεινόμενων βελτιωτικών αλλαγών και ενεργός συμμετοχή στο συνέδριο των Περιφερειών όλης της χώρας στα τέλη του επόμενου μήνα.

Και με άλλα κόμματα
Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα όμως που ετέθησαν είναι και το γεγονός ότι η περιφερειακή παράταξη δεν πρόκειται να μείνει μόνο στο διάλογο με το ΠΑΣΟΚ…
«Με τις παρούσες συνθήκες το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πάει μόνο του για να βγάλει περιφερειάρχη στις επόμενες εκλογές και άρα θα πρέπει εγκαίρως να αναζητηθούν ευρύτερες συνεργασίες», είπε περιφερειακός σύμβουλος.
«Ο διάλογος όλο το επόμενο διάστημα δε θα είναι μόνο με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με άλλα κόμματα. Είμαστε περιφερειακή παράταξη με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και σε αυτό που βιώνουμε όλοι μας σήμερα, άρα θα κοιτάξουμε πώς να μπορέσουμε να επιτύχουμε ευρύτερες συνεργασίες με υγιείς και προοδευτικές δυνάμεις», επισήμανε άλλος περιφερειακός σύμβουλος.

Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου