Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ξανανάβουν φώτα στις τοπικές του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης


Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης και ανασύστασης του κόμματος, η νομαρχιακή επιτροπή της Θεσσαλονίκης προσπαθεί να ξαναδώσει ζωή στη βάση και στο ίδιο το κόμμα.

Επιχείρηση επανενεργοποίησης τωνξεχασμένων τοπικών

οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ αρχίζει στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης και ανασύστασης του κόμματος, που αρχίζει μετά την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού, η νομαρχιακή επιτροπή της
Θεσσαλονίκης προσπαθεί να ξαναδώσει ζωή στη βάση και στο ίδιο το κόμμα.
Μετά τις διαδικασίες που είχαν προηγηθεί στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης και την καταγραφή των στελεχών που δήλωσαν προ διμήνου πρόθυμοι να συμμετάσχουν ενεργά στην ανασύσταση του κόμματος οι διεργασίες είχαν παγώσει.
Ξεπαγώνουν, καθώς συστήθηκαν μικρές ομάδες ανά περιοχή με τα «ενεργά» στελέχη και με στόχο να επανασυσταθούν οι τοπικές οργανώσεις που ήταν ανέκαθεν ο αιμοδότης του κόμματος και η επαφή του με τους πολίτες. Ενα σημείο αναφοράς, που έδινε πρόσβαση στο κόμμα από την κοινωνία, αλλά και πρόσβαση στον πολίτη άμεσα από τα στελέχη του κόμματος.
Ένα μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζει αυτή η προσπάθεια είναι το κτιριακό. Ενας χώρος στον οποίο θα συνεδριάζουν τα στελέχη, οι ομάδες, ένα σημείο αναφοράς για τους πολίτες και τους ψηφοφόρους ή τα μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Χρήματα για την προσπάθεια αυτή κεντρικά το ΠΑΣΟΚ δε διαθέτει. Και πως θα μπορούσε όταν ακόμη και η νομαρχιακή βιώνει μέρες ισχνών αγελάδων; Απλήρωτα ενοίκια, απλήρωτα λειτουργικά, απλήρωτοι υπάλληλοι και έξοδα που τρέχουν είναι η εικόνα του κόμματος σε επίπεδο νομού. Ετσι, τα έξοδα για την εξεύρεση και λειτουργία γραφείων σε κάθε περιοχή θα πρέπει να αναζητηθούν εκτός κόμματος...
Πιο γόνιμο πάντως είναι το έδαφος για τη δημιουργία γραφείων σε δυο περιοχές. Η πρώτη είναι η Πολίχνη, όπου διατίθεται ένας χώρος δωρεάν για να δημιουργηθούν γραφεία για την εκεί τοπική οργάνωση. Η δεύτερη είναι η Καλαμαριά. Εκεί τα γραφεία της τοπικής αναμένεται να λειτουργήσουν στο χώρο που λειτουργούσαν και παλιά, καθώς τα στελέχη που προθυμοποιήθηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ανασυγκρότησης έκαναν «έρανο» και κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα χρήματα για να πληρώσουν ενοίκια και λειτουργικά έξοδα.
 Του Δημήτρη Κούρου

Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου