Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Μόνο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη…



Επικράτησαν οι δεύτερες σκέψεις και δεν θα συγκληθεί τελικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Δεύτερες σκέψεις επικράτησαν σήμερα στο εσωτερικό της Ιπποκράτους ως προς το πόσο σκόπιμη θα ήταν η έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη, δεδομένου ότι εκεί αναμενόταν να τεθεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι κρίσιμες διαδικασίες για την χώρα στο εξωτερικό.

Αντίθετα, προτιμήθηκε ως πιο …ασφαλές ίσως να συνεδριάσουν δύο ΚΤΕ (Κοινοβουλευτικοί Τομείς Εργασίας του κόμματος), σε διευρυμένη σύνθεση. Ο ένας, ΚΤΕ Οικονομικών και Ανάπτυξης που θα ασχοληθεί αφενός με τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup και το σχέδιο νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που προανήγγειλε εν είδει πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής εχθές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο δεύτερος, ΚΤΕ Ανάπτυξης και Εξωτερικών που θα συζητήσει κυρίως ευρωπαϊκά και αναπτυξιακά θέματα, με επίκεντρο το ΕΣΠΑ. Αίφνης μάλιστα, έπεσε στο τραπέζι και ένας νέος όρος, ο…ΚΤΕ Προγραμματισμού. Τέτοιο όργανο δεν υπάρχει, πλην όμως με τον όρο, οι παροικούντες την Ιπποκράτους ήθελαν να δείξουν ότι συζήτηση θα γίνει και για τα επόμενα βήματα του κόμματος στο εξής, μετά την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού.
Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όποτε και αν αυτή γίνει, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι την έχει ζητήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος και θα παραβρεθεί σε αυτήν. Εκεί, δεν αποκλείεται να …μετρηθούν επί της ουσίας οι δυνάμεις κάθε διαφορετικού πόλου, όπως αυτός δημιουργείται στο εσωτερικό του αποδεκατισμένου εσχάτως «πράσινου» στρατοπέδου.
Στο μεταξύ ο Πάρις Κουκουλόπουλος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ  των διαγραφέντων στελεχών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM: «Χρειαζόμαστε χρόνο και ηρεμία, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι μας έχει συμβεί. Μπορούμε να βρεθούμε ξανά, στο συνέδριο, με τα στελέχη που αποχώρησαν και να συζητήσουμε ξανά, για την ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ» είπε.
matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου