Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Φορολογικό: Ποιες εκπτώσεις καταργούνται, ποιες μένουν


Φορολογικό: Ποιες εκπτώσεις καταργούνται, ποιες μένουν
Γεμάτο παγίδες είναι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει ήδη σταλεί στην Τρόικα και αναμένεται αύριο να κατατεθεί στη Βουλή. Μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, καλούνται και πάλι να βάλουν το χέρι στην τσέπη, αφού καταργούνται οι εκπτώσεις από τόκους δανείων, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Από τις νέες ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου θίγονται άμεσα οι φορολογούμενοι με παιδιά, καθώς για εισοδήματα πάνω από τα 25.000 ευρώ οι επιβαρύνσεις θα αγγίζουν ακόμα τα 2.430 ευρώ!!!

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που θα ψηφιστούν αύριο καταργείται η έκπτωση φόρου 10% των δαπανών των φορολογούμενων για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, για ενοίκια πρώτης κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, δίδακτρα και ασφάλιστρα ζωής.

Παραμένει η έκπτωση φόρου 10% στις δαπάνες για ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις και νοσήλια, αλλά μόνο το μέρος που δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ασφαλιστικές εταιρείες και μόνο εάν υπερβαίνουν το 5% του φορολογημένου εισοδήματος.

Επίσης διατηρείται η έκπτωση φόρου 10% για δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγό.

Είναι σαφές λοιπόν ότι η κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών που ίσχυε μέχρι τώρα ροκανίζει ακόμα περισσότερο τα… οφέλη που προκύπτουν από τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων, ενώ επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο οι φορολογούμενοι που πληρώνουν ενοίκιο, δόσεις στεγαστικών δανείων και δίδακτρα.


Εφ. Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου