Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Το αυτοκίνητο που βάζει stop στα ατυχήματα


Το αυτοκίνητο που βάζει stop στα ατυχήματα
Αυτοκίνητο που υπόσχεται να μην ξαναχυθεί αίμα στην άσφαλτο ετοιμάζει γνωστή αυτοκινητο- βιομηχανία. Το όχημα, που θα οδηγείται… μόνο του, αναμένεται να βρίσκεται στις εκθέσεις αυτοκινήτων μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια.

Το μυστικό της αυξημένης ασφάλειας που θα παρέχει αυτό το όχημα βασίζεται κυρίως στους τελευταίας τεχνολογίας αισθητήρες που σε συνεργασία με τον «εγκέφαλο» του δεν επιτρέπουν καμία πρόσκρουση. Από το 2014, σταδιακά, «κομμάτια» της τεχνολογίας αυτής θα εντάσσονται στα νέα μοντέλα της Volvo.

«Το όραμά μας είναι ότι κανένας δεν θα σκοτώνεται ούτε καν θα τραυματίζεται μέσα στο νέο Volvo μέχρι το 2020», δήλωσε ο επικεφαλής υποθέσεων της εταιρείας Anders Eugensson. Η πρώτη έκδοση του ασφαλούς αυτοκινήτου δεν θα κινείται μέσα στην πόλη με ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χλμ. την ώρα.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, μεγάλες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων, όπως η Ford, η Mercedes-Benz, η BMW και η OPEL, προσπαθούν να κατασκευάσουν απολύτως αυτόνομα ρομποτικά αυτοκίνητα που μπορούν να οδηγούνται μόνα τους. Η μεγαλύτερη «σπαζοκεφαλιά» σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι η τεχνολογία, αλλά η αποδοχή από το αγοραστικό κοινό και θέματα που θα προκύπτουν, όπως αν σε περίπτωση σύγκρουσης τελικά υπόλογος θα είναι ο οδηγός ή η εταιρεία.

Επιπλέον, η Volvo εξελίσσει ένα σύστημα που θα δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να διαβάζουν, να στέλνουν e-mails, ακόμα και να κοιμούνται χωρίς να εγείρονται θέματα ασφάλειας ή νομιμότητας, όταν κάθονται στο τιμόνι. Αυτό το σύστημα θα ενταχθεί στο αυτοκίνητο που θα απευθύνεται σε εργαζομένους που καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις καθημερινά για να φτάσουν στη δουλειά τους.
Στην ουσία, το εν λόγω λογισμικό θα μετατρέπει τα αυτοκίνητα που οδηγούνται μόνα τους σε… βαγόνια ενός ιδιότυπου «τρένου αυτοκινήττων»! Αυτό θα επιτυγχάνεται με τη συνεννόηση μεταξύ των αυτοκινήτων μέσω ενός ειδικού υπολογιστή που θα τα συντονίζει. Με το που εντάσσεται λοιπόν ένα αυτοκίνητο στο κομβόι, ένα σύστημα λέιζερ και αισθητήρων θα φροντίζει ώστε το Ι.Χ. να διατηρεί απόσταση ασφαλείας από τα άλλα οχήματα.


espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου