Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Παπαδήμος: "Οι επιπτώσεις εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ολέθριες"


Παπαδήμος: "Οι επιπτώσεις εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ολέθριες" : Αυστηρές προειδοποιήσεις για καταστροφικές συνέπειες από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ απήυθυνε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.«Οι επιπτώσεις από μια έξοδο της

Αυστηρές προειδοποιήσεις για καταστροφικές συνέπειες από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ απήυθυνε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

«Οι επιπτώσεις από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ολέθριες ή -για να χρησιμοποιήσω μια ελληνική λέξη- καταστροφικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος σε ομιλία του στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, IIF στην Κοπεγχάγη, μιλώντας ανοικτά για «εθνική ήττα».


Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χώρα μας έχει κάνει μέχρι τώρα πολλές προσπάθειες όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις και υπογράμμισε ότι χρειάζεται να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στη συλλογή των φόρων.

«Αν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, ο πληθωρισμός θα φτάσει στο 30%, ενώ το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί επιπλέον κατά 20%» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου