Τα αναψυκτικά με λίγες θερμίδες ή με τεχνητά γλυκαντικά ενδέχεται να συσχετίζονται με την αύξηση του κινδύνου κατάθλιψης, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα σε περισσότερους από 250.000 ενήλικες στις ΗΠΑ.
Από την άλλη μεριά, η κατανάλωση καφέ φάνηκε να συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης. Εκείνοι που κατανάλωναν τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα ήταν κατά 10% λιγότερο πιθανό να διαγνωστούν με κατάθλιψη συγκριτικά με εκείνους που δεν έπιναν καφέ.
Ο επικεφαλής ερευνητής Dr Honglei Chen του Εθνικού Συστήματος Υγείας (National Institutes of Health) στην Βόρειο Καρολίνα δήλωσε ότι: «Η έρευνά μας υποδηλώνει ότι η μείωση ή η διακοπή της κατανάλωσης αναψυκτικών διαίτης ή η αντικατάστασή τους με σκέτο καφέ μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου κατάθλιψης». Επεσήμανε, ωστόσο, ότι απαιτούνται περισσότερες έρευνες για να διερευνηθεί ο συσχετισμός που εντόπισαν.
Η έρευνα θα παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.
vita.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου