Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Υποψήφια βουλευτής ΝΔ σε σκάνδαλο με λευκούς γάμους


Υποψήφια βουλευτής ΝΔ σε σκάνδαλο με λευκούς γάμους
Της μιλούσαν όλοι με το σεις και με το σας και φρόντιζαν να της δείχνουν πάντα ότι ήταν μία από εκείνες που κρατούσαν τα ηνία του μεγάλου κυκλώματος που έστησε λευκούς γάμους και το οποίο εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η « κυρία Μάρθα», όπως όλοι την αποκαλούσαν, είχε τις κατάλληλες διασυνδέσεις και επαφές, έτσι ώστε να κανονίζει η ίδια από πρώτο χέρι ποιες υποθέσεις και ποια μέρα θα εξεταστούν στην Επιτροπή Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και μάλιστα χωρίς να είναι καν υπάλληλός της.


Η αστυνομία αποδίδει ρόλο-κλειδί στην 52χρονη μεταφράστρια - μεσίτρια Μάρθα Τσαρτσίδου, που ήταν υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές, στην Α’ Θεσσαλονίκης. Οπως μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σημείο του διαβιβαστικού της αστυνομίας, «ο ρόλος και η συνδρομή της καθίστανται ιδιαίτερα σημαντικοί, καθώς δίχως τις ενέργειές της δεν θα ήταν δυνατή η δρομολόγηση, ταξινόμηση και περαίωση των υποθέσεων των αλλοδαπών σε ό,τι σχετίζεται με την εξέταση των αιτημάτων από την Επιτροπή Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας. Χωρίς τη συμβολή της είναι πολύ πιθανό πολλές υποθέσεις να τύγχαναν απόρριψης από την επιτροπή οδηγώντας σε αποτυχία την οργάνωση, καθώς αυτός είναι ο αντικειμενικός σκοπός ύπαρξης και δράσης της». Παρ’ όλα αυτά η ίδια αρνήθηκε στους αστυνομικούς που την ανέκριναν όσα της καταλογίζονται, αν και υπάρχουν καταθέσεις από άλλα μέλη της οργάνωσης, που αναλύουν τη δράση της.



Η Μάρθα Τσαρτσίδου γεννήθηκε στην πρώην Σοβιετική Ενωση και είναι απόφοιτος του Πανεπιστήμιου Μεντελέεβ Δ.Ι. της Μόσχας. Διατέλεσε προϊσταμένη του Τμήματος Προσλήψεων Προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Τιφλίδας κατά την περίοδο 1986-1991. Από την περίοδο 1991 έως 1998 διατέλεσε υποδιευθύντρια στη νομαρχία της περιφέρειας Κρασνοντάρ της Ρωσίας, ενώ από το 1998 ζει μόνιμα στην Ελλάδα με την οικογένειά της. Η 52χρονη είναι μέλος του ποντιακού συλλόγου παλιννοστούντων Φιλύρου και είχε εκλεγεί στις εκλογές του 2006 ως δημοτική σύμβουλος του δήμου Χορτιάτη, όπου έμεινε μέχρι το πέρας της θητείας της, το 2010.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου