
Το φουντούκι όπως και κάθε ξηρός καρπός, αποθηκεύεται και διατηρείται, εύκολα δίνοντας στον παραγωγό τη διαπραγματευτική δυνατότητα που δεν έχει στα νωπά καλλιεργητικά προϊόντα.
Εξασφαλίζει κατά μέσο όρο για τον παραγωγό εισόδημα της τάξεως των 2 ευρώ / κιλό, 700 ευρώ ανά στρέμμα.
Αντέχει σε θερμοκρασίες απο -29 έως +37
Η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια και με ειδικούς δονητικούς μηχανισμούς και συλλογή απο το έδαφος
Η διάθεση του προιόντος γίνεται έυκολα απο τον παραγωγό
Η κατανάλωσή του, είναι ευεργετική για την υγεία του ανθρώπου
Υπάρχει μεγάλη και συνεχής ζήτηση απο τη βιομηχανία τροφίμων, κυρίως στα γλυκά καθώς και στην πραλίνα που αποτελεί ένα απο τα αγαπημένα προιόντα κατανάλωσης μικρών και μεγάλων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου