Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

3η Σεπτέμβρη: Τηλεφωνήματα ενότητας στο ΠΑΣΟΚ

3η Σεπτέμβρη: Τηλεφωνήματα ενότητας στο ΠΑΣΟΚΤηλεφωνήματα-προσκλήσεις σε όλα τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έκανε μέσα στο Σαββατοκύριακο η Χαριλάου Τρικούπη καλώντας τα να παραστούν στις διήμερες εκδηλώσεις για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να εκπέμψει μηνύματα συσπείρωσης και ενότητας της παράταξης.
Μεταξύ πολλών άλλων δέχθηκαν τηλεφωνήματα οι Σπύρος Μερκούρης, Γιάννης Καψής, Αντώνης Λιβάνης, Αγγέλα Κοκκόλα, Θεόδωρος Πάγκαλος, καθώς επίσης όλα τα μέλη των παλαιών Κεντρικών Επιτροπών και παλαιοί βουλευτές του Κινήματος.
Επίσης, προσωπικές προσκλήσεις έγιναν στους δημάρχους Γιώργο Καμίνη, Γιάννη Μπουτάρη, Πάνο Σκοτεινιώτη, Φίλιππο Φίλιο (που εκφράζουν την Κεντροαριστερά στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης), καθώς επίσης στους περιφερειάρχες που εξελέγησαν με το ΠΑΣΟΚ, όπως για παράδειγμα οι Γιάννης Σγουρός, Σταύρος Αρναουτάκης και Απόστολος Κατσιφάρας.
Το κάλεσμα των στελεχών ανέλαβαν ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Νίκος Ανδρουλάκης και ο γενικός διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης.
Οι διήμερες επετειακές εκδηλώσεις αποτελούν - σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη - την ιδανική ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα της δημοκρατικής παράταξης, μπαίνοντας ουσιαστικά σε μία άτυπη πολύμηνη προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές του επόμενου Μαΐου.
Η δυνατότητα που δίνει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στα κόμματα-μέλη του να χρησιμοποιήσουν σύμβολα, εμβλήματα και συνθήματα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, αλλά και η υπόδειξή του να συγκροτηθούν τα ευρωψηφοδέλτια των μελών του με διαφανείς διαδικασίες δίνουν την ευκαιρία στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ανοίξει το παιχνίδι και να συγκροτήσει μία πιο διευρυμένη ευρωλίστα με προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς που θα εκφράζει τη σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, λένε στη Χαριλάου Τρικούπη.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Το Συνέδριο που θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος φέρει τον τίτλο: «Από τη Μεταπολίτευση στην κρίση. Από την κρίση στην ανασυγκρότηση. Το ΠΑΣΟΚ και η ελληνική πραγματικότητα 1974-2014». Στις συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν θα συζητηθούν τα θέματα: «Το ΠΑΣΟΚ εκφραστής του ριζοσπαστισμού της Μεταπολίτευσης», «Ο εκδημοκρατισμός του κράτους και των θεσμών», «Παιδεία, Πολιτισμός, Περιβάλλον», «Κράτος και οικονομία πριν και μετά την κρίση», «Η θεμελίωση και η κρίση του κοινωνικού κράτους», «Εξωτερική και ευρωπαϊκή πολιτική», «Από την κρίση στην ανασυγκρότηση».

Βαγγέλης Βενιζέλος
Η 3η του Σεπτέμβρη στέλνει και μηνύματα ιστορικής αυτογνωσίας, επαφής με την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, ικανότητας να διατυπωθούν ολοκληρωμένες προτάσεις για το μέλλον και σεβασμού στον κόσμο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς της ευθύνης, δήλωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε συνέντευξή του στη «Real»
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου