Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Μέχρι τις γιορτές θα έχει οριστεί ο "γαλάζιος" υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης - Δείτε τα πιθανά ονόματα

Οι μέρες περνάνε και η Νέα Δημοκρατία Θεσσαλονίκης δεν έχει καταλήξει ακόμη στο πρόσωπο το οποίο θα τεθεί επικεφαλής του γαλάζιου ψηφοδελτίου στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Η ανυπαρξία ενός ηχηρού ονόματος δίνει ολοένα μεγαλύτερο προβάδισμα στον εν ενεργεία Δήμαρχο. Ο Γιάννης Μπουτάρης τρέχει χωρίς αντίπαλο στο δρόμο για τις εκλογές του Μαΐου.
Η παράταξη της Ομάδας Δημιουργίας παρουσιάζει σημάδια διάλυσης. Τα υφυπουργικά καθήκοντα του Κώστα Γκιουλέκα έχουν επίπτωση στην
αποδοτικότητα της ομάδας της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Σιμόπουλος VS Μπουτάρης
Το ρόλο του βασικού αντιπολιτευόμενου της διοίκησης Μπουτάρη έχει αναλάβει πλέον ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων, Στράτος Σιμόπουλος. Στη Συγγρού παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντιπολιτευτική ικανότητα του κ. Σιμόπουλου. Το μόνο που τους προβληματίζει είναι η χαμηλή αναγνωρισιμότητα του προσώπου του. Το όνομα του Σιμόπουλου βρίσκεται μεταξύ άλλων ονομάτων σε έρευνα που διενεργείται στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας. Στην ίδια λίστα βρίσκεται και το όνομα της Έλενας Ράπτη, η οποία, όμως, ουδέποτε κρίθηκε κατάλληλη από τη Συγγρού για τον δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης.
Ιωαννίδης ο ιδανικός αντίπαλος
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως ο ιδανικός αντίπαλος που θα μπορούσε να νικήσει τον Γιάννη Μπουτάρη είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης. «Ο Ιωαννίδης δεν θα κάτσει να τον λέει βλάκα ο Μπουτάρης» σημειώνει με νόημα δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι σχέσεις του «ξανθού» με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι και οι καλύτερες. Δεν είναι απίθανο, ωστόσο, η Συγγρού ελλείψει προσώπου να θέσει τον Ιωαννίδη επικεφαλής του γαλάζιου ψηφοδελτίου στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Το τηλεφώνημα στον Βελόπουλο
Κορυφαίο πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης το οποίο σήμερα βρίσκεται σε κυβερνητική θέση είχε τηλεφωνήσει προ λίγων μηνών στον πρώην Βουλευτή και δημοσιογράφο Κυριάκο Βελόπουλο συζητώντας μαζί του το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Η άρνηση Καλαφάτη
Η επιλογή του Σταύρου Καλαφάτη για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου θεωρείται μία από τις ισχυρότερες. Ο ίδιος, ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει στον πρωθυπουργό ότι θέλει να αφοσιωθεί στη συνέχιση του έργου του στο υπουργείο ΠΕΚΑ.
«Μέχρι τις γιορτές θα έχουμε υποψήφιο»
Η παθητική στάση της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει την αντίδραση σημαντικών στελεχών του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Η γκρίνια των στελεχών ανάγκασε τους διοικούντες του κόμματος να ασκήσουν πίεση στο επιτελείο της Συγγρού. Η απάντηση που έλαβαν είναι ότι «μέχρι τις γιορτές θα έχει οριστεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης».

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου