Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Επισκέψεις σήμερα του Υφυπουργού, κ. Κεγκέρογλου στη Θεσσαλονίκη

Το Δήμο Καλαμαριάς, τη Σχολή Τυφλών (ΚΕΑΤ) και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, ίδρυμα Άγιος Παντελεήμων, επισκέφτηκε σήμερα ο Υφυπουργός, κ. Κεγκέρογλου, αρμόδιος για τα θέματα Πρόνοιας , μαζί με την Γενική Γραμματέα Πρόνοιας, κ. Έφη Μπέκου.  
                                        

Στο Δήμο Καλαμαριάς, επισκέφτηκαν τους χώρους των προνοιακών δομών των παιδικών σταθμών και ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο και την αρμόδια Αντιδήμαρχο, για τη δράση και τα προγράμματα που υλοποιούν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε για τους πόρους που θα αντληθούν από το νέο ΕΣΠΑ και τη θεσμοθέτηση της Κοινωνικής Σύμπραξης με συντονιστή το Δήμο.  

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών έγινε συνάντηση με τους εκπροσώπους των οργανώσεων των τυφλών, τους εργαζομένους και την Αντιπρόεδρο του ΚΕΑΤ.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στο σχεδιασμό για τις δράσεις που θα αναπτυχθούν για την εκπαίδευση και τη στήριξη των τυφλών και τη συνεργασία Υπουργείου, ΚΕΑΤ και Δήμου Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση της διαθήκης του Ιδρύματος Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδος και Σχολή Τυφλών «ο Ήλιος», με τη δημιουργία του Γηροκομείου για άτομα με προβλήματα όρασης.

Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Παντελεήμονα, έγινε παρουσίαση της αναβαθμισμένης λειτουργίας του Κέντρου με ταυτόχρονη επίσκεψη στις αντίστοιχες πτέρυγες του ιδρύματος που υλοποιούν καινοτόμες δράσεις που βελτιώνουν τη ζωή των περιθαλπόμενων. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν τόσο από την πρόεδρο κ. Καρασαββίδου όσο και από τους εργαζόμενους, τα προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης.

Ο Υφυπουργός και η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας δεσμεύτηκαν για άμεσες λύσεις για τα θέματα ομαλής μετάβασης στην Περιφερειακή Διοίκηση του κέντρου τόσο για το παράρτημα του Αγίου Παντελεήμονα όσο και για τα παραρτήματα των άλλων νομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου