Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Κυριάκος Μερελής: Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές γρηγορείτε!

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τον εορτασμό της “Ημέρας της Ιδιωτικής Ασφάλισης”, συμμετείχε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων, ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές-μέλη των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων της χώρας, ανώτατα στελέχη και εργαζόμενοι ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας μας. Στην τοποθέτησή του ο κ. Κυριάκος Μερελής, Πρόεδρος της Επιτροπής
Παρακολούθησης Ασφαλιστικής και Τραπεζικής Αγοράς – μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Διαμεσολαβητών Ασφαλιστικών Εργασιών (ΣΔΑΕ) αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο υψηλό αίσθημα κοινωνικής και επαγγελματικής ευθύνης από το οποίο διακατέχονται οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές.

Ο κ. Μερελής αναφέρθηκε στις προκλήσεις που δέχεται ο σύγχρονος Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής, ο οποίος σε καθημερινή βάση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία, σε αλληλεπίδραση και μόχλευση με την κοινωνία των πολιτών, ανταποκρινόμενος στις σύνθετες απαιτήσεις των ασφαλισμένων και των ασφαλιστικών εταιρειών και τόνισε ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, όσο φιλότιμοι και αν είναι, δεν είναι σε θέση να σηκώσουν μόνοι τους αυτό το τεράστιο και δυσανάλογο βάρος της μεταρρύθμισης που προωθείται στην αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του τόνισε, ότι πρέπει να εξεταστεί σοβαρά από την πολιτεία και τις ασφαλιστικές εταιρείες, η αύξηση των εισοδημάτων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, είτε μέσω αύξησης των προμηθειών, είτε μέσω είσπραξης ποσοστού επί του δικαιώματος συμβολαίου, προκειμένου οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να δέχονται διαρκή, ποιοτική επιμόρφωση και εκπαίδευση. Διότι μόνο μέσα από τη γνώση και την εκπαίδευση μπορεί να επέλθει η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η απόκτηση υψηλής αντιλαμβανόμενης αξίας για το επάγγελμα – λειτούργημα του ασφαλιστή και η αναβάθμιση του επιπέδου του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου στη συνείδηση της κοινωνίας.
Ο κ. Μερελής κάλεσε επίσης τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές και κυρίως κάποια μεγάλα διαμεσολαβητικά γραφεία να επαναπροσδιορίσουν τα κριτήρια συνεργασίας τους με τις ασφαλιστικές εταιρείες και να στραφούν προς εκείνες, οι οποίες, έχουν εμπράκτως αποδείξει ότι σέβονται και ενισχύουν το ρόλο των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.
Τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές όλων των κατηγοριών, να ενισχύουν μέσω της τοποθέτησης χαρτοφυλακίων, εκείνες τις ασφαλιστικές εταιρείες που υπονομεύουν το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι πρέπει να σταλθεί ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις πλευρές, όσο ακόμα είναι καιρός.
Τέλος επισήμανε ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) αντιλαμβανόμενο το σημαντικό ρόλο και τη συμβολή των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στην κοινωνία και την οικονομία, δημιούργησε ειδική επιτροπή αποτελούμενη από έμπειρους συναδέλφους μέλη του Δ.Σ. του ΕΕΘ, ώστε να εξασφαλίσει την επισταμένη παρακολούθηση θεμάτων που αφορούν την ασφαλιστική και τραπεζική αγορά, ασκώντας παράλληλα δυναμική παρέμβαση εντός των αρμοδιοτήτων του, όπου αυτό απαιτείται.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί η συμβολή του ΕΕΘ στη δημιουργία ειδικής Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και Πειραιά.

InsuranceDaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου