Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Κουκουλόπουλος:Μέρος του πλεονάσματος να πάει στον πρωτογενή τομέα

Πρόταση για τη διάθεση ενός μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στον πρωτογενή τομέα κατέθεσε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο «σήμερα, στην ύπαιθρο και στον τομέα της γεωργίας συντελείται μια αργή, αλλά σταθερή, ειρηνική επανάσταση. Επιλέγουν ν΄ ασχοληθούν μαζί του όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, που δεν περιμένουν πλέον το διορισμό στο δημόσιο, επενδύοντας όλες τους τις δυνάμεις σε καινοτόμες πρωτοβουλίες και σε μη επιδοτούμενες
καλλιέργειες που όμως έχουν άμεσα θετικά αποτελέσματα.  Έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα σ΄ αυτούς τους ανθρώπους, στηρίζοντας τους με διάφορες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Όπως έχουμε, επίσης, χρέος να στηρίξουμε και το σύνολο του αγροτικού κόσμου λύνοντας τα όποια προβλήματα τον ταλαιπωρούν και τον εμποδίζουν να αναπτυχθεί όπως πραγματικά μπορεί».

Επίσης τόνισε ότι «η ελληνική γεωργία δεν χρειάζεται προστασία. Χρειάζεται διάδρομο για να απογειωθεί. Γι΄ αυτό προτείνω να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε μια πρόταση που θα λέει πως ένα μέρος του πλεονάσματος θα πάει στον πρωτογενή τομέα, μέσω του οποίου μπορεί πραγματικά να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και να μας οδηγήσει γρηγορότερα στην έξοδο από την κρίση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου