Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ανδρέας Παπαδόπουλος: Ο επιτυχημένος εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ φεύγει από το κόμμα

Eνα από τα πιο επιτυχημένα στελέχη του χάνει ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος αντικαθιστά τον εκπρόσωπο Τύπου Ανδρέα Παπαδόπουλο και, όπως όλα δείχνουν, οι δρόμοι τους χωρίζουν.
O Φώτης Κουβέλης κάλεσε στο γραφείο του την Τρίτη τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Ανδρέα Παπαδόπουλο και του ανακοίνωσε θα τον αντικαταστήσει.

Αν και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν ανακοίνωσε στον απερχόμενο εκπρόσωπο το όνομα του διαδόχου του, δημοσιεύματα ήθελαν τον κ. Κουβέλη να έχει ήδη επιλέξει για τη θέση τον δημοσιογράφο Χρήστο Μαχαίρα.

Ο 35χρονος Ανδρέας Παπαδόπουλος υπήρξε από την αρχή το φρέσκο πρόσωπο που όλα τα κόμματα ζηλεύουν και θα ήθελαν να έχουν. Παντελώς άγνωστος, χωρίς κανένα πολιτικό παρελθόν, έφτασε να διοχετεύει σχεδόν αποκλειστικά την πολιτική της Δημοκρατικής Αριστεράς στον Τύπο και να μονοπωλεί τα τηλεοπτικά πάνελ.

Στις αρετές του οι συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη προσμετρούσαν το γεγονός ότι δεν είναι αμετροεπής και δεν παρουσίασε τα κλασικά συμπτώματα αλαζονείας που πλήττουν συνήθως τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται ξαφνικά στην πρώτη γραμμή.


Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αγγλία και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας 9,84. Απέκτησε προσωπική επαφή με τον ηγέτη της ανανεωτικής Αριστεράς και ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου στο κόμμα που δημιούργησε ο Φώτης Κουβέλης στο «παρά πέντε» των πρόσφατων εκλογών, μετά την απόσχισή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δυο διαφωνίες στρατηγικής
Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος διεφώνησε με τον Φώτη Κουβέλη όταν η ΔΗΜΑΡ εγκατέλειψε την κυβέρνηση και είχε προειδοποιήσει από τότε ότι η απόφαση αυτή εγκυμονούσε κινδύνους για την εκλογική απήχηση του κόμματος.
Η δεύτερη διαφωνία προέκυψε όταν ο κ. Κουβέλης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τους «58» και το ΠΑΣΟΚ για την ενιαία κεντροαριστερά και όταν στελέχη της ΔΗΜΑΡ άρχισαν να κάνουν «ανοίγματα» στον ΣΥΡΙΖΑ για πιθανή μετεκλογική συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου