Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Με άνοδο άνοιξε το χρηματιστήριο της Μόσχας

Άνοδο της τάξης του 3% κατέγραψαν σήμερα με το ξεκίνημα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Μόσχας, έπειτα από τη βουτιά πάνω από 10% που σημειώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, υπό το βάρος των ανησυχιών για τις συνέπειες που θα έχει στη ρωσική οικονομία μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.
Στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, ο δείκτης Micex σημείωνε
άνοδο 3,2% και ο δείκτης RTS ενισχυόταν κατά 3,3%.
Οι χρηματαγορές φαίνεται πως ανακτούν τον ρυθμό τους, μετά τη χθεσινή βουτιά στις συναλλαγές και στην ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος, όπου οι δείκτες Micex και RTS έκλεισαν με πτώση 10,79% και 12,01% αντίστοιχα.
Το ρούβλι ενισχύεται επίσης, μετά τη χθεσινή πτώση – ρεκόρ της ισοτιμίας του έναντι του δολαρίου και του ευρώ. Με την έναρξη των συναλλαγών σήμερα η ισοτιμία του ευρώ ήταν 49,90 ρούβλια και του δολαρίου 36,29 ρούβλια.
Στις ρωσικές χρηματαγορές επικράτησε πανικός χθες, εν μέσω φόβων για μια γενικευμένη σύρραξη στην Ουκρανία και μετά τις απειλές των κυρώσεων της Δύσης που κινδυνεύουν να πλήξουν τις εμπορικές σχέσεις της Ρωσίας με τους εταίρους της.
Ενώπιον της κατάστασης αυτής η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε χθες αύξηση του επιτοκίου στο 7% από 5,5%, προκειμένου να αποκαταστήσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου