Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στις κάλπες συνεδριάζουν ΚΟ και Πολιτικό Συμβούλιο

Να κλείσει τα ανοιχτά εσωκομματικά μέτωπα, ώστε να παρουσιαστεί χωρίς αναβολή την Κυριακή το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς με τους 42 υποψηφίους, θα επιχειρήσει ο Ευ.Βενιζέλος στην ομιλία του την Παρασκευή ενώπιον της ΚΟ και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Όπως αναφέρει το Έθνος, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να περιγράψει
τον «οδικό χάρτη», τα διλήμματα, τις προτεραιότητες και το κεντρικό διακύβευμα με ορίζοντα τις Ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Αντιδράσεις για το ασυμβίβαστο
Την Πέμπτη κλείδωσε και η κάθοδος των δύο γραμματέων του κόμματος, του Νίκου Ανδρουλάκη και του Παύλου Χρηστίδη (επικεφαλής της Νεολαίας) στις Ευρωεκλογές.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση για την κάθοδο του Ν. Ανδρουλάκη ελήφθη με τη διαβεβαίωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι δεν διαπιστώνει ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του γραμματέα του κόμματος και του υποψηφίου ευρωβουλευτή.
Ωστόσο, αρκετά στελέχη υπενθυμίζουν ότι ο Ν.Ανδρουλάκης είχε θέσει ζήτημα ασυμβίβαστου στο Συνέδριο για τα στελέχη που είχαν και κρατική θέση και πρόσφατα για τον νυν βουλευτή που θα διεκδικήσει «σταυρό» για την Ευρωβουλή.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη θα ζητήσουν την παραίτηση του Ν. Ανδρουλάκη από τη θέση του γραμματέα του κόμματος, προκειμένου να κατέλθει επί ίσοις όροις με τους συνυποψηφίους του στις ευρωεκλογές.
Εκτός ευρωψηφοδελτίου
Να σημειωθεί ότι εκτός ευρωψηφοδελτίου θα είναι τελικά, παραμένοντας εκπρόσωπος Τύπου, ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η αναπληρωτής υπουργός Φώφη Γεννηματά αλλά και παπανδρεϊκά στελέχη, των οποίων επίσης είχαν ακουστεί τα ονόματά τους, όπως οι κ. Γερουλάνος, Πεταλωτής κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου