Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ...

Με ψήφισμα που υιοθέτησε κατά πλειοψηφία η Kυπριακή Βουλή, ενόψει και της τοποθέτησης των μελών του ΟΗΕ στη Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού κατά της Ρωσίας αναφορικά με την κρίση στην Κριμαία, καλεί την Κυβέρνηση να διαφυλάξει τις σχέσεις της Κύπρου με τη Ρωσική Ομοσπονδία.


Την υιοθέτηση του ψηφίσματος υπερψήφισαν οι 30 παρόντες Βουλευτές των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΚΣ ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Κινήματος Οικολόγων και Συμμαχίας Πολιτών. Εναντίον ψήφισε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίκκος Μαππουρίδης, ενώ οι υπόλοιποι (15) παρόντες Βουλευτές του ΔΗΣΥ τήρησαν αποχή.

Το ψήφισμα είναι προϊόν σχεδίου ψηφίσματος των κοινοβουλευτικών ομάδων ΑΚΕΛ-Αριστερά- Νέε Δυνάμεις, του ΔΗΚΟ, του ΚΣ ΕΔΕΚ και της Συμμαχίας Πολιτών.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι επειδή η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών προωθεί την έγκριση ψηφίσματος για τις εξελίξεις στην Κριμαία, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσία υπήρξε παραδοσιακός υποστηρικτής των δικαίων του κυπριακού λαού και συμπαραστάτης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της, επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενη στήριξη από πλευράς της κυπριακής Κυβέρνησης του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών κατά της προσάρτησης της Κριμαίας επηρεάζει ζωτικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και θέτει σε κίνδυνο τις πολύτιμες σχέσεις της Κύπρου με τη Ρωσική Ομοσπονδία, με ψήφισμά της καλεί την εκτελεστική εξουσία να μην προβεί σε ενέργειες, περιλαμβανομένων και ενεργειών σε διεθνείς οργανισμούς, που θα διασαλεύσουν τις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου