Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΣΤΑ 200 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ''ΧΡΥΣΩΝ'' ΕΜΒΑΣΜΑΤΩΝ...

Φορολογικά έσοδα που ξεπερνούν τα 175 εκατομμύρια ευρώ έχουν εισρεύσει στα δημόσια ταμεία από τους ελέγχους στη λίστα εμβασμάτων το τελευταίο τρίμηνο,σύμφωνα με όσα ανέφερε η κυρία Χριστίνα Μαυρίδου, διευθύντρια της Φορολογικής Διοίκησης - Ελέγχων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της
Βουλής.

Ειδικότερα, το στέλεχος του φορολογικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου επέλεξε αρχικά 436 υποθέσεις, από σύνολο 24.710 εμβασμάτων συνολικού ύψους 9 δισ. ευρώ, που έφυγαν προς το εξωτερικό την περίοδο 2009-2012.

Πρόσθεσε όμως ότι έως σήμερα έχουν ελεγχθεί 1.200 περιπτώσεις, οι οποίες έχουν φέρει έσοδα που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών τον περασμένο Φεβρουάριο σε δελτίο Τύπου σημείωνε ότι τα φορολογικά έσοδα από τον έλεγχο των εμβασμάτων ανέρχονται σε 25 εκατ. ευρώ.

Το γεγονός, δε, της αύξησης των εσόδων στο τελευταίο τρίμηνο οφείλεται, σύμφωνα με την κυρία Μαυρίδου, «στην ενταντικοποίηση των ελέγχων εντός του 2014 μετά από εντολή του υπουργού να τελειώσουν έως το Μάιο 500 υποθέσεις εμβασμάτων».

Πέραν αυτών, η κυρία Μαυρίδου ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα ο οικονομικός εισαγγελέας έχει προωθήσει στις φορολογικές αρχές 80 υποθέσεις, που αφορούν στη λίστα Λαγκάρντ.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου