Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Διαφωνούν Σαμαράς-Βενιζέλος για το εκλογικό δίλημμα

Μπορεί ή όχι να τεθεί θέμα κυβερνητικής σταθερότητας την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών; Η απάντηση που δίνει ο πρωθυπουργός είναι διαφορετική από εκείνη που δίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ο Αντώνης Σαμαράς, με τη συνέντευξή του στον
ΑΝΤ1, διεμήνυσε πως δεν υπάρχει πιθανότητα πρόωρων βουλευτικών εκλογών λέγοντας:
«Η κυβερνητική συνεργασία άντεξε στα δύσκολα… Σταθερότητα υπήρξε στα πολύ, πολύ δύσκολα… Να είστε σίγουροι ότι θα αντέξει και τώρα». Και υποστήριξε ότι «σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει η σταθερότητα μετά τις εκλογές… Αλλωστε, τα αποτελέσματα που αναμένουν κάποιοι δεν θα τα δουν».
Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, επέμεινε στο δίλημμα «Ελιά ή πολιτική αστάθεια» λέγοντας ότι το θέτει η ίδια η πραγματικότητα.
Ο πρωθυπουργός, στη χθεσινοβραδυνή συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα υπάρχει κυβέρνηση εάν η Ελιά αποδοκιμαστεί στην κάλπη και απέφυγε οποιαδήποτε σχετική αναφορά. Ηταν, όμως, σαφής στη δέσμευσή του για εξάντληση της κυβερνητικής θητείας και ανέφερε ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές ούτε με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου