Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

«Τορπίλες» ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια

Mετωπική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την δικογραφία που εστάλη το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή και σύμφωνα με την οποία φαίνεται πως προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων και των
ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για φευγαλέες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα μέσω της σκανδαλολογίας.
Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για φευγαλέες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα μέσω της σκανδαλολογίας. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η ...δικογραφία αφορούσε τα πρακτικά της εξεταστικής επιτροπής της βουλής τα οποία κοινοποιήθηκαν στο γραφείο της αρμόδιας εισαγγελέως από βουλευτές το ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα την Ζωή Κωνσταντοπούλου και κατόπιν η εισαγγελέας τα διαβίβασε στην βουλή προκειμένου να εξεταστούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες που προκύπτουν για πολιτικά πρόσωπα.
Μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για κινήσεις εντυπωσιασμού από τον ΣΥΡΙΖΑ «που υπάρχει μόνο μέσα από την σκανδαλολογία», όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος στο The TOC.gr. Για τον λόγο αυτό ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη σήμερα στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις του κόμματος μεταξύ των οποίων θα είναι και το αίτημα για πειθαρχικό έλεγχο της εισαγγελέως Διαφθοράς για την κίνησή της.
Τι λέει η Χαριλάου Τρικούπη για το θέμα
Μέσα από ένα κυκεώνα νομικών ορολογιών που αφορούν την λειτουργία της βουλής για το επίμαχο θέμα των υποβρυχίων το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι:
Δεν τίθεται θέμα παραγραφής οποιασδήποτε ποινικής ευθύνης που προκύπτει για πολιτικά πρόσωπα αφού δεν υπάρχουν νέα στοιχεία. Η δικογραφία δεν περιλαμβάνει νέες καταθέσεις για την υπόθεση και περιορίζεται στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για τα υποβρύχια. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ «η Εισαγγελία έτειλε πίσω στη Βουλή τα πολιτικά επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής στις 18.12.2013  μαζί με τις αποστομωτικές απαντήσεις που είχε λάβει. Τίποτα άλλο.
Δεν τίθεται θέμα παραγραφής οποιασδήποτε ποινικής ευθύνης που προκύπτει για πολιτικά πρόσωπα αφού δεν υπάρχουν νέα στοιχεία.
Για έξι μήνες από τον Δεκέμβριο του 2013, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την δυνατότητα να καταθέσει νέα στοιχεία για τις υποθέσεις των υποβρυχίων αλλά δεν προσέφερε κάτι νέο στην συζήτηση πέραν της διαδικάσιας που έγινε στην βουλή. «Εάν υπήρχαν νέα στοιχεία θα μπορούσε να προκαλέσει την σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε τους τελευταίους έξι μήνες» αναφέρουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Δεν κλήθηκαν νέοι μάρτυρες ούτε έγινε προανάκριση από εισαγγελική αρχή όπως υποστηρίζουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη.
Η υπόθεση τελικώς των υποβρυχίων δεν αφορά μία υπουργική απόφαση αλλά νόμο του κράτους που ψηφίστηκε το 2010 και βάση του συγκεκριμένου νόμου ξεμπλόκαραν οι υποθέσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά.
Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για «παιδαριώδη δικονομικά τεχνάσματα» και υποστηρίζει ότι πραγματοποιεί «φευγαλέε πολιτικές κινήσεις» προκειμένου να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα» και να αποφύγει τα εσωτερικά πολιτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Για το λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει και τον πειθαρχικό έλεγχο της Εισαγγελέως Διαφθοράς επειδή διαβίβασε την δικογραφία χωρίς να έχει προηγηθεί προανάκριση ενώ αναμένεται να επιτεθεί με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας ακόμα και συζήτηση στην βουλή προκειμένου να «αποκαλύψει» τις πολιτικές προθέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όπως αναφέρουν συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κινήσεις του συμβάλλει στην ...συσπείρωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε μία περίοδο όπου όπου το κόμμα οδηγείται σε συνέδριο και η κόντρα για τα υποβρύχια αναμένεται να μειώσει την ένταση που προκαλείται από την αμφισβήτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από στελέχη του κόμματος,

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου