Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Στροφή προς τα αριστερά : Η στρατηγική Βενιζέλου απέναντι στους αμφισβητίες του

Η στρατηγική του Ευάγγελου Βενιζέλου και η διαμόρφωση κοινής γραμμής στην κυβέρνηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο για ανασχεδιασμό των διαθεσιμοτήτων και διεκδίκηση από την τρόικα μείωσης των απολύσεων σηματοδοτεί στροφή στην πολιτική της κυβέρνησης αλλά απευθύνεται και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Με την στροφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τα
....αριστερά η ηγεσία του κόμματος προσπαθεί να αφαιρέσει επιχειρήματα από τους αμφισβητίες του προέδρου που τον κατηγορούν ότι έχει ταυτιστεί με το Μνημόνιο και την ΝΔ
Με την στροφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τα ....αριστερά η ηγεσία του κόμματος προσπαθεί να αφαιρέσει επιχειρήματα από τους αμφισβητίες του προέδρου που τον κατηγορούν ότι έχει ταυτιστεί με το Μνημόνιο και την ΝΔ. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει επικοινωνήσει κατ ιδίαν με όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη που έχουν αμφισβητήσει την ηγεσία του κόμματος.
Πραγματοποιώντας επιθέσεις φιλίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει επικοινωνήσει με τον Κώστα Σκανδαλίδη, την Φώφη Γεννηματά και τον Φίλιππο Σαχινίδη σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει την ενότητα του κόμματος ενόψει του Συνεδρίου. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε στους συνεργάτες του την περασμένη Παρασκευή ότι προτίθεται να δημιουργήσει τρία άτυπα όργανα ενόψει του συνεδρίου:
α) ένα πολιτικό όργανο στο οποίο θα συμμετέχουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Σκανδαλίδης, Γεννηματά, Σαχινίδης, Καρχιμάκης κα) προκειμένου να χαράσσουν την πολιτική του κόμματος ενόψει συνεδρίου
β) έναν κύκλο στελεχών που θα αναλάβει τα οργανωτικά του συνεδρίου και
γ) να οριστεί ένα κύκλος στελεχών που θα αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο για την Κεντροαριστερά όπου θα αξιοποιηθούν υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελιάς όπως οι Νίκος Μπίστης και Παντελής Καψής.

Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ελέγχει τους συσχετισμούς δυνάμεων μέσα στο κόμμα και δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί ευθέως
Σε κάθε περίπτωση στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ελέγχει τους συσχετισμούς δυνάμεων μέσα στο κόμμα και δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί ευθέως, αλλά ακόμα και στην περίπτωση που θα συμβεί κάτι τέτοιο, οι αντίπαλοι του δεν διαθέτουν μηχανισμό καθώς οι ψηφοφόροι τους έχουν μετακινηθεί σε άλλα κόμματα. Εκτός του πολιτικού κύκλου που θα σχηματίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα είναι ο Θάνος Μωραΐτης αφού μετά την αμφισβήτηση της ηγεσίας του κόμματος έχει δεχτεί κόκκινη κάρτα από την Χαριλάου Τρικούπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται έντονες αντιδράσεις από κομματικά στελέχη ενώ ερωτηματικό υπάρχει για την στάση που θα κρατήσει ο γραμματέας Νίκος Ανδρουλάκης για την συγκρότηση άτυπων οργάνων. Οι κομματικοί υποστηρίζουν ότι οι κύκλοι των συνομιλητών του προέδρου θα λειτουργούν δίπλα στο Πολιτικό Συμβούλιο και στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή των οποίων η λειτουργία υποβαθμίζεται και απαξιώνονται συνειδητά ενόψει των συνεδριακών διαδικασιών του κόμματος.

|
thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου