Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Παιχνίδια εξουσίας εισηγούνται στον Α. Σαμαρά εκλογές το φθινόπωρο

Τι προτείνουν οι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι στον Σαμαρά
Την προκήρυξη πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο προτείνει στον πρωθυπουργό ο σύμβουλός του Χρύσανθος Λαζαρίδης. Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, έτσι θα αντιστραφεί το δίλημμα της προεδρικής εκλογής που θέτει

ο ΣΥΡΙΖΑ και έτσι, η προσπάθεια της Κουμουνδούρου να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης με «όπλο» τη μη επίτευξη της αναγκαίας πλειοψηφίας των 180 βουλευτών, θα έχει πέσει στο κενό.
Σύμφωνα με τη «Real News», ο Χρύσανθος Λαζαρίδης εισηγείται στον Αντώνη Σαμαρά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών μετά τον Σεπτέμβριο και πριν από τα μέσα Νοεμβρίου, αλλά χωρίς να έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου. Η Ν.Δ. κατά αυτόν τον τρόπο – και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας σχηματίσει κυβέρνηση – θα μπορεί να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο του 2015 καθώς η Κουμουνδούρου δεν θα διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει τοποθετηθεί στην εισήγηση του κ. Λαζαρίδη. Αρχικός του στόχος παραμένει η εξάντληση της τετραετίας, ώστε να αναλάβει την πρωτοβουλία κινήσεων και – κυρίως – να εμφανιστεί ότι ο ίδιος βγάζει τη χώρα από την κρίση.
Την ίδια στιγμή ένα ακόμα κορυφαίο στέλεχος του Μαξίμου φαίνεται να συμφωνεί με τις πρόωρες κάλπες και εισηγείται στον πρωθυπουργό: «Σπάσ' τα με την τρόικα, μην αποδεχθείς νέες πιέσεις και μέτρα από τους δανειστές».

e- giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου