Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΠΑΣΟΚ : Όποιος υπόσχεται εύκολες λύσεις εξαπατά τον ελληνικό λαό

«Η Ρυθμιστική Αρχή ελέγχει τις τιμές, δεν τις καθορίζει. Εκ του ρόλου της οφείλει να διευκολύνει και να επιβάλλει τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Όπου υπάρχει ανταγωνισμός υπάρχει και μείωση τιμών, αυτό το είδαμε ως μοντέλο στις τηλεπικοινωνίες» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρης Καρύδης μιλώντας στο πρωινό του
ΑΝΤ1.
«Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι κοινοτική υποχρέωση που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, για την οποία υπάρχουν πολλές οδηγίες. Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι ακόμα ατελής, σε έναν βαθμό, για την ενίσχυση του ανταγωνισμού της οικονομίας και την προστασία του καταναλωτή. Υπήρχαν διάφορα μοντέλα, πριν καιρό είχε ακουστεί ως μοντέλο η διάθεση του 17% σε στρατηγικό επενδυτή, τώρα επιλέχθηκε η λύση της μικρής ΔΕΗ. Ο καθένας μπορεί και δικαιούται, να έχει την άποψή του. Ας πούμε ο κ. Αδαμίδης, ο πρόεδρος του σωματείου Σπάρτακος, είναι αντίθετος, οι συνδικαλιστές είναι αντίθετοι. Αλλά δεν μπορούμε να δημιουργούμε φοβίες και εικόνα καταστροφής. Γιατί αυτή η εικόνα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.» τόνισε.
Ανάμεσα στην καταστροφολογία και στο «όλα είναι τέλεια», υπάρχει ο δρόμος της μάχης, της μεγάλης προσπάθειάς μας που κάνουμε για να βελτιωθούν τα πράγματα προσθέτουν στο ΠΑΣΟΚ .
«Μετά από μια τιτάνια μάχη που δώσαμε για να μην καταστραφεί και χρεοκοπήσει η χώρα, οι Έλληνες θέλουν συναίνεση και συνευθύνη προς την κατεύθυνση της καλυτέρευσης της ζωής τους και της πορείας της χώρας. Δεν θέλουν πάλι ισοπεδωτικούς, βαρετούς και καταστροφολογικούς λόγους» δήλωσε ο Δ. Καρύδης στον ΑΝΤ1 με αφορμή τους όρους που διεξάγεται η συζήτηση για τη «μικρή ΔΕΗ».
«Στη ΔΕΗ γίνεται τώρα μία μεταρρύθμιση, που ήταν ατελής. Έχουμε καταθέσει σημαντικές προτάσεις για να διασφαλίσουμε τους αγρότες, τα αρδευτικά, να κατοχυρώσουμε τους εργαζόμενους στη δουλειά τους και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Να γίνουν επενδύσεις με τους διαγωνισμούς που θα έρθουν. Το τίμημα θα είναι εύλογο και σίγουρα δε θα έχει καμία σχέση με τη χρηματιστηριακή αξία της επιχείρησης. Επίσης τα χρήματα που θα εισπραχθούν από τη μικρή ΔΕΗ θα επανεπενδυθούν στη μεγάλη ΔΕΗ για να γίνει πιο σύγχρονη και καλύτερη.» εξήγησε και σημείωσε πως οι εργαζόμενοι έχουν τις απόψεις τους και παλεύουν γι αυτές, όμως «σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να κρατήσουν όμηρο την υπόλοιπη κοινωνία» . «Ειδικά τώρα που βρισκόμαστε, σε μια πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή για την πορεία της οικονομίας. Είμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, έχουμε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Πρέπει όλα αυτά να τα σεβαστούμε.» συμπλήρωσε.
«Ανάμεσα στην καταστροφολογία και στο «όλα είναι τέλεια», υπάρχει ο δρόμος της μάχης, της μεγάλης προσπάθειάς μας που κάνουμε για να βελτιωθούν τα πράγματα» δήλωσε ο κ. Καρύδης και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ: «Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε θέσει ως προτεραιότητα – χθες κατατέθηκαν οι προτάσεις από τον κ. Βενιζέλο στον κ. πρωθυπουργό – σημαντικά θέματα, που σήμερα είναι θηλιά στο λαιμό των περισσότερων Ελλήνων, όπως οι δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες. Θέλουμε την αλλαγή του φορολογικού συστήματος. Βάζουμε ως πρωταρχικό στόχο τη μείωση της ανεργίας, ζητούμε να προχωρήσει άμεσα η ανάπτυξη.»
«Όλα αυτά συνιστούν ένα σχέδιο το οποίο πρέπει να το υπηρετήσουμε όλοι μαζί, με υπευθυνότητα και συνέπεια. Όποιος υποστηρίζει, ότι με εύκολες λύσεις και μαγικούς τρόπους θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα, λέει ένα μεγάλο ψέμα, εξαπατά και αποπροσανατολίζει τον ελληνικό λαό.» τόνισε.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου