Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Θερινό μπλακ άουτ στην Κυβέρνηση

Ενδοκυβερνητικές έριδες και πολιτικούς πονοκεφάλους προκαλούν στη δικομματική κυβέρνηση τα προαπαιτούμενα με το θέμα της «Μικρής ΔΕΗ» να αποτελεί σημείο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης. Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί ανησυχία και προβληματισμός από τις παρασκηνιακές αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης, ενώ καταγράφεται και υψηλό
αίσθημα φόβου από το ενδεχόμενο να δεχθεί ισχυρό πλήγμα ο τουρισμός με ένα μπλακ άουτ των συνδικαλιστών της ΔΕΗ.
Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί ανησυχία και προβληματισμός από τις παρασκηνιακές αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης
Η κατάσταση είναι έκρυθμη και το πολιτικό θερμόμετρο καταγράφει πολύ υψηλές θερμοκρασίες, καθώς και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δίνει ύψιστη πολιτική σημασία στην αναμέτρηση με την κυβέρνηση για το θέμα της «Μικρής ΔΕΗ». Ήδη σήμερα θα βρίσκεται στο Αμύνταιο της Φλώρινας, ενώ την ίδια στιγμή οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ «οχυρώνονται» και ετοιμάζονται για μεγάλη μάχη με την κυβέρνηση.
Στο εσωτερικό του υπουργικού συμβουλίου υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με το εάν θα έπρεπε ή όχι η κυβέρνηση να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση τμήματος της ΔΕΗ και αναδεικνύεται και η έντονη πίεση του ΠΑΣΟΚ να μην φθάσει η αντιπαράθεση στα άκρα, αλλά και να γίνουν διορθωτικές κινήσεις.

Ναι σε βελτιώσεις όχι σε ακραίες κινήσεις

Από το πρωθυπουργικό γραφείο μεταδίδουν ότι όσες ρυθμίσεις χρειάζονται θα γίνουν, αλλά δεν θα ανεχθούν ακραίες κινήσεις από τους συνδικαλιστές. Ήδη η κυβέρνηση ενεργοποιεί τα πολιτικά και νομικά της όπλα απέναντι στο ευρύτερο μέτωπο που συγκροτείται από την αντιπολίτευση και τους συνδικαλιστές για να αποτρέψει τον κίνδυνο μπλακ άουτ.
Κοινοβουλευτικό μπλακ άουτ δεν φαίνεται να φοβάται μέχρι στιγμής η δικομμματική κυβέρνηση,
Κοινοβουλευτικό μπλακ άουτ δεν φαίνεται να φοβάται μέχρι στιγμής η δικομμματική κυβέρνηση, αν και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το οτιδήποτε, καθώς παρασκηνιακά διατυπώνονται αιχμές και ενστάσεις βουλευτών, αλλά το σενάριο να καταψηφίσουν είναι μακρινό.
Αν και υπήρχε αρχικά η σκέψη ακόμη και για αντικατάσταση των «επικίνδυνων» βουλευτών, Μέγαρο Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη εκτίμησαν ότι οι βελτιώσεις που έγιναν μετά και την προχθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αποτελούν τις εγγυήσεις ώστε το σχέδιο νόμου να ψηφιστεί από τους κυβερνητικούς βουλευτές.
Το βασικό όπλο της κυβέρνησης στην παρούσα φάση είναι η πολιτική επίταξη των απεργών και ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του thetoc.gr. «Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές» διαμηνύουν από το Μέγαρο Μαξίμου που πρέπει άμεσα να προχωρήσει τα προαπαιτούμενα.
«Η "Μικρή ΔΕΗ" είναι μόνο το ένα από τα δώδεκα προαπαιτούμενα» αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες, σημειώνοντας με έμφαση ότι αυτά θα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα ενόψει της πέμπτης και τελευταίας άφιξης της τρόικας στην Ελλάδα, ενώ όλα συνδέονται και με τη διαπραγμάτευση για το χρέος. «Η χώρα πρέπει να φανεί συνεπής στα όσα έχει δεσμευθεί ώστε να περιμένει να τηρήσουν και τις δεσμεύσεις τους και οι πιστωτές για το χρέος» υπογραμμίζει ανώτερη κυβερνητική πηγή.

 
thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου