Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Όλα τα θέματα επί τάπητος στη σημερινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Πυρετός διαβουλεύσεων επικρατεί στην κυβέρνηση ενόψει της κρίσιμης συνάντησης με την Τρόικα στο Παρίσι από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου . Στις 10.30 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να κλείσουν όλα τα ανοιχτά
θέματα που υπάρχουν και να καθορίσουν από κοινού τη διαπραγματευτική στρατηγική που θα ακολουθήσουν.
Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει και νέα σύσκεψη, αυτή τη φορά με όλους τους υπουργούς που θα συμμετάσχουν στην ελληνική αποστολή στο Παρίσι, για να κλείσουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες.
Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης Σαμαρά-Βενιζέλου θα βρεθούν, εκτός από την προετοιμασία για τη διαπραγμάτευση στο Παρίσι, ο ΕΝΦΙΑ που άναψε πολλές φωτιές στην κυβέρνηση οι οποίες δεν λένε να σβήσουν αλλά και θέματα που σχετίζονται με τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.
Παράλληλα  θα υπάρξει μία προεργασία για το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ δεν αποκλείεται οι δύο άντρες να ξανασυναντηθούν εντός των επόμενων ημερών.
Εν τω μεταξύ στην ατζέντα των επαφών του Αντώνη Σαμαρά είναι μεταξύ άλλων αυτή με τον νέο πρόεδρο του ΕΛΚΜάνφερντ Βέμπερ που έρχεται σήμερα στην Αθήνα, ενώ ιδιαίτερης σημασίας ραντεβού θεωρείται αυτό με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί αύριο.
Την επομένη φτάνει στην Αθήνα ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ενώ στις 29 Αυγούστου, ο Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί για τις Βρυξέλλες προκειμένου να μετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής, αλλά και να συναντήσει εκ νέου τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ.
Την ίδια ώρα, συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις και στο ΠΑΣΟΚ. Χθες, σε συνεχείς συσκέψεις του με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε να δώσει το στίγμα των θέσεων που θα υποστηρίξει στη σημερινή συνάντηση.

thepaper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου