Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα μέλη στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων

Με νέα πρόσωπα στελέχωσε το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), με απόφασή του, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
Με απόφαση του κ. Χαρδούβελη διορίσθηκαν ως μέλη του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων ο ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς,
Γεώργιος Κατσιμπρής , ο ερευνητής οικονομολόγος στην Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών και Προβλέψεων της Eurobank και ερευνητικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Θεόδωρος Σταματίου και ο Αντώνιος Καμάρας αναλυτής και ερευνητής με ειδίκευση στην πολιτική θεωρία και στις διεθνείς σχέσεις (σημειώνεται πως ο κ. Καμάρας είναι σύμβουλος επικοινωνίας και πολιτικού σχεδιασμού στο γραφείο του κ. Χαρδούβελη).
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών έχει απευθύνει πρόσκληση προς εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόσπαση μονίμων ή με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλων του Δημοσίου, των Ανεξάρτητων Αρχών, των ΝΠΔΔ και των κρατικών ΝΠΙΔ/ΑΕ σε δύο θέσεις ειδικού ερευνητή-επιστήμονα συνεργάτη του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάληψη των θέσεων είναι οι υποψήφιοι να κατέχουν διδακτορικό τίτλο σπουδών στην επιστήμη της οικονομικής ή χρηματοοικονομικής ή τραπεζικής και να γνωρίζουν άριστα μια τουλάχιστον ξένη γλώσσα.
Η σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών ξεκαθαρίζει πως στη διαδικασία δεν θα μετέχουν υπάλληλοι που έχουν επιλεγεί ως προϊστάμενοι οργανικής μονάδας, όπως επίσης και υπάλληλοι που δεν έχει παρέλθει διετία από το διορισμό του.
Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων προσδιορίσθηκε η 30η Σεπτεμβρίου 2014. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επιλεγέντες θα πλαισιώσουν τον επικεφαλής του ΣΟΕ Χριστόδουλο Στεφανάδη στα τέλη Οκτωβρίου.

ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου