Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ευ. Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ στηρίζοντας τη χώρα»

Η σημερινή επέτειος είναι μια ωραία ευκαιρία συσπείρωσης των δυνάμεων της παράταξης, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την έναρξη της ομιλίας του στην εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για την παρουσία του και τον ουσιαστικό χαιρετισμό, που
, όπως είπε, απηύθυνε, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου, δηλώνοντας όμως βέβαιος πως «είναι ψυχικά εδώ σήμερα μαζί μας».
benizelos
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφορικά για τα όσα έγιναν κατά την προχθεσινή εκδήλωση και τα συνθήματα εναντίον του είπε: «Προχθές τη Δευτέρα μίλησα για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά χάθηκαν αυτά που είπα μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, χάθηκαν μέσα σε συμπεριφορές που προσβάλουν την παράταξη … Δεν έχουμε καμία σχέση, ηθική και πολιτική, με τα φαινομενα αυτά … δεν ανήκουν στην παράταξη» και συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας πως «δεν με αφορούν προσωπικά, μετείχα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να δώσω ένα μήνυμα συστράτευσης. Επιτελώ το καθήκον εξαντλώντας τα περιθώρια της δικής μου αντοχής και ανοχής».
«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, 40 χρόνια μετά, χτυπημένο αλλά όρθιο, στηρίζοντας τη χώρα και την κοινωνία» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμπληρώνοντας πως, «Είναι εδώ ως ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης. Είναι το ΠΑΣΟΚ της ευθύνης και της προοπτικής. Η μεταπολίτευση ήταν η υπέρβαση του μετεμφυλιακού κράτους και η απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων».
simitis-venizelos2
«Ο πραγματικός απολογισμός είναι όλο το κεκτημένο που δυστυχώς θεωρείται αυτονόητο και η κρίση βιώνεται σαν αδικία. Δεν μπορεί όμως να εκλείψει το κεκτημένο της μεταπολίτευσης. Έχουμε ευθύνη να πούμε την αλήθεια για τη μεταπολίτευση για να μην υποστούμε την τραγωδία μιας αρχαιοελληνικής ύβρεως. Δόθηκαν καθαρές απαντήσεις εθνικής στρατηγικής μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στη μεταπολίτευση. Επιλέχθηκε η ευρωπαϊκή πορεία και άλλαξε το επίπεδο της χώρας».
«Το 2004-9 οδηγηθήκαμε στην απώλεια του μακροοικονομικού ελέγχου και ζήσαμε το σοκ της κρίσης που ήταν εμφανές από το 2007. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τραγικά διλήμματα για την ανάγκη προστασίας του τόπου.
benizelos
Η ιστορική σημασία του ΠΑΣΟΚ είναι αναμφίβολα ο ριζοσπαστισμός με το σύνθημα «η Ελλάδα στους Έλληνες» με πατριωτικά συνθήματα. Ριζοσπαστισμός κοινωνικός και πολιτικός με το σύνθημα της «αλλαγής» που σημαίνει τα πάντα. Μετατρέπουμε την αγωνία και την ελπίδα μας σε πολιτικό πρόγραμμα».
«Το ΠΑΣΟΚ ανύψωσε το επίπεδο της χώρας, εξέφρασε τον εκσυγχρονισμό, χάραξε την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και είναι σε διάλογο ανάμεσα στη δημοκρατική παράταξη και την σοσιαλιστική ταυτότητα του».

thepaper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου