Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

«Μυστικά δείπνα» και ραντεβού για τους 180

Τον πολυπόθητο αριθμό 180 φαίνεται ότι κυνηγά η κυβέρνηση, όταν δεν ασχολείται με τις διαπραγματεύσεις. Άλλωστε τα ζητήματα αυτά είναι άμεσα συνδεδεμένα μεταξύ τους, ενώ παράλληλα καθορίζουν την ίδια την ύπαρξη της κυβέρνησης. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο γνωρίζουν ότι μια θετική έκβαση στις
διαπραγματεύσεις σε συνδυασμό με την μεταβατική περίοδο στις αρχές του 2015, μπορούν να αλλάξουν την στάση αρκετών βουλευτών. Σε αυτά τα πλαίσια βασικά στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου έρχονται σε επαφή με αρκετούς ανεξάρτητους και όχι μόνο βουλευτές προκειμένου να εξασφαλίσουν την στήριξη τους.

Οι απεσταλμένοι και τα ραντεβού

Υπεύθυνοι για τις διαπραγματεύσεις με τους βουλευτές έχουν άτυπα οριστεί οι: Βορίδης, Λαζαρίδης και Σταμάτης. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται με «μυστικά» δείπνα αλλά και σε πολιτικά γραφεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους το επιτελείο του Α.Σαμαρά έχει συναντηθεί με τους: Νταβρή, Κασαπίδη, Κουράκο, Κουντουρά και Καπερνάρο.

Ανεξάρτητοι βουλευτές

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές σίγουροι θεωρούνται αυτοί που προέρχονται από τον χώρο της δεξιάς, με τον Βύρωνα Πολύδωρα να δηλώνει ότι θα ψηφίσει για ΠτΔ αλλά και την Μίκα Ιατρίδη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο. Σε αυτούς θα προστεθούν και όσοι έχουν αποχωρήσει από την Δημ.Αρ. ενώ τελευταία εξέφρασε την αντίθεση του με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και ο Χ.Αηδόνης.

ΑΝΕΛ

Παρά την αντιμνημονιακή τους ρητορεία οι ΑΝΕΛ αποτελούν μια από τις βασικές δεξαμενές της κυβέρνησης, ώστε να εξασφαλίσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή. Ο Π.Μελάς παρά τις προειδοποιήσεις Καμμένου δεν φαίνεται διατεθειμένος να υπακούσει, ενώ παράλληλα δηλώνει πως άλλα 4 στελέχη συμφωνούν μαζί του. Μέσα σε αυτά πιθανότατα είναι η Μ.Κόλλια και η Ε. Κουντουρά.

ΔΗΜ.ΑΡ.

Κι ενώ στην Δημ.Αρ. ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την τήρηση της απόφασης και από τους 10 βουλευτές που έχουν απομείνει στο κόμμα.

Ο Νίκος Τσούκαλης που προτάθηκε για την ηγεσία του κόμματος από την Κ.Ο. έχει διαφοροποιηθεί από τις αποφάσεις του κόμματος τόσο στο ζήτημα των συνεργασιών αλλά και σε εκείνο της εκλογής ΠτΔ, καθώς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει αν αλλάξουν οι συνθήκες.

Τέλος η Νίκη Φούντα έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσει ανάλογα με το πρόσωπο και την κατάσταση, παίρνοντας από πολύ νωρίς αποστάσεις από τις αποφάσεις της Αγ. Κωνσταντίνου. Μάλιστα η βουλευτής της Δημ.Αρ. έκανε ένα ακόμα βήμα απομάκρυνσης κατά πολλούς, καθώς συνυπέγραψε ερώτηση της ομάδας των ανεξάρτητων δημοκρατικών βουλευτών.


Μεταρρύθμιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου