Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Πρόθυμος να συναντηθεί με τον Τσίπρα δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης

Ανοιχτός για μια συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο διερεύνησης του ενδεχομένου προγραμματικών συγκλίσεων για την προοδευτική διακυβέρνηση, εμφανίζεται ευθέως για πρώτη φορά ο Φώτης Κουβέλης με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφ.Συν.»
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαβλέπει «άλλο ένα μνημόνιο» μεταξύ
κυβέρνησης και δανειστών και κάλπες λόγω μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η πρότασή του για συναίνεση για το χρέος δεν έχει καμία σχέση με τα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού.
«Είμαι πάντοτε πρόθυμος να συναντηθώ και να συζητήσω τα ζητήματα της προγραμματικής σύγκλισης και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και με τους επικεφαλής των υπολοίπων συλλογικοτήτων» αναφέρει χαρακτηριστικά, θυμίζοντας ότι γίνονται συζητήσεις επί των προγραμματικών παραμέτρων μιας προοδευτικής διακυβέρνησης από το καλοκαίρι.
Στην ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει μια κοινή εκλογική παρουσία με τον της Δημαρ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης είπε:
"Αποφασίσαμε στο πρόσφατο συνέδριό μας ότι η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι αδιαπραγμάτευτη. Το επαναλαμβάνω και τώρα, θεωρώντας ότι οι λόγοι που κατέστησαν επιβεβλημένη την ίδρυση του κόμματός μας πριν από τέσσερα χρόνια παραμένουν απολύτως επίκαιροι και σήμερα. Η ΔΗΜΑΡ μπορεί να αποδειχθεί ο καταλύτης σε ένα πολιτικό σύστημα που βιώνει με επώδυνο τρόπο τη μετάβαση από μια πολιτική εποχή σε μια καινούργια. Και από θέση αυτονομίας, η οποία προσδιορίζεται από τις πολιτικές και προγραμματικές μας θέσεις, θα διαμορφώσουμε και την εκλογική μας τακτική".

action24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου