Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ «εισβάλει» στο Σίτι και προκαλεί δονήσεις

Ο Γ. Σταθάκης βρίσκεται στο Λονδίνο, μαζί με τον Γ. Μηλιό, να δει τους επενδυτές... Οι κλειστές συναντήσεις με αγορές και Τράπεζες και η προειδοποίηση Λαφαζάνη.Στην «κοιλιά» του «κήτους» βρίσκεται για μια ακόμη φορά, ο Γιώργος Σταθάκης, όπου κήτος, οι ...κλειστές συναντήσεις του με τραπεζίτες και στελέχη των
διεθνών αγορών στο Σίτι του Λονδίνου.
Η διαδικασία του κλειστού από τα αδιάκριτα βλέμματα των ΜΜΕ, διαλόγου είναι έτσι δομημένη, που θυμίζει περισσότερο με «ανάκριση»: με άλλα λόγια, αγορές και Τράπεζες θα έχουν απέναντί τους επί διήμερο το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ και θα τον ρωτούν ό,τι θα ήθελαν να μάθουν από πρώτο χέρι. Από τη θέση του ελληνικού κόμματος για το χρέος μέχρι εκείνη για τις ιδιωτικοποιήσεις. Εντούτοις, ο Γιώργος Σταθάκης μοιάζει «γεννημένος» για τέτοιες διαδικασίες.
Πάντως, το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκτασή η ηγεσία του έχουν δηλώσει ότι προτιμούν την «αδιαμεσολάβητη επικοινωνία» (Γιάννης Δραγασάκης), συν τοις άλλοις γιατί θεωρούν, βάσει αποδείξεων σημειωτέον, συνυπεύθυνη την ελληνική κυβέρνηση για τη στρεβλή εικόνα, που όπως υποστηρίζουν ότι είχε μέχρι πρότινος ο ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό.

Ο Ιωνάς και ο... Λαφαζάνης

 Υπό μία έννοια πάντως, «κήτος» μπορεί να θεωρηθεί και η λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος φέρεται να προειδοποίησε τον Γιάννη Μηλιό (που επίσης είναι στο Λονδίνο) κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, «προσέξτε, μην κάνετε καμιά συμφωνία».
Σε κάθε περίπτωση και μετά τα «καμπανάκια» Καλύβη στο ενημερωτικό email που απέστειλε, οι δύο οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ θα ενημερώσουν την Πολ. Γραμματεία για τα αποτελέσματα του ταξιδιού τους, αμέσως μόλις επιστρέψουν.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου