Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Πόλεμος νεύρων με την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα

Κομισιόν: «Τα περιθώρια στενεύουν. Εως την Τετάρτη, θα πρέπει να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που θα καθιστούν εφικτή την επιστροφή της τρόικας» - Χαρδούβελης: Δεν υπάρχει τελεσίγραφο 48 ωρώνΠροθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις εκείνες, που θα ανοίξουν το δρόμο για την επάνοδο της Τρόικας στην Αθήνα, δίνουν οι Βρυξέλλες στην ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.




Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνιζαν ότι τα περιθώρια στενεύουν και ότι εντός των επόμενων 48 ωρών, έως την Τετάρτη, θα πρέπει να συντρέξουν εκείνες οι συνθήκες και να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που θα καθιστούν εφικτή την επιστροφή της τρόικας.

Οι ίδιες πηγές από τις Βρυξέλλες υπογραμμίζουν ότι διεξάγονται συστηματικές συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών και ότι εκτίμηση είναι πως το βασικό θέμα είναι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και η ψαλίδα να κλείσει με διαχειρίσιμο τρόπο.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα συνεχίζονται και ότι αφορούν στην περάτωση της τρέχουσας αξιολόγησης, ούτως ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη μετά το μνημόνιο εποχή, στις οποίες κεντρικό σημείο είναι και το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.

Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε στη συνέχεια τα όσα δήλωσε στις 6 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι δηλαδή η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης αποτελεί βασική προϋπόθεση, για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή.

Παράλληλα, επισήμανε την αναφορά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε χθεσινό άρθρο του για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη. «H Ελλάδα μετά από χρόνια στασιμότητας
και ύφεσης, μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης» ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.
Χαρδούβελης: Δεν υπάρχει τελεσίγραφο 48 ωρών
«Δεν υπαρχει τελεσίγραφο 48 ωρών απο την Τρόικα» ανέφερε σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός των Οικονομικών συζήτησε επί δύο ώρες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Χαρδούβελης πρόσθεσε ότι «κάναμε ενδελεχή κουβέντα για όλα. Η διαπραγμάτευση προχωράει. Ακόμα δεν το ξέρουμε πότε θα επιστρέψει η Τρόικα».

Πάντως ο κ. Χαρδούβελης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «θα προλάβουμε» ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Αισθάνεστε ότι σας άδειασαν;» απάντησε «όχι, όχι».


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου