Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου Αλέξη

Μου λένε λοιπόν ότι οι πιο στενοί συνεργάτες του, αυτοί δηλαδή τους οποίους ακούει προσεκτικά, είναι ο Ι. Δρασαγάκης και όχι ο Γ. Σταθάκης (όπως ορισμένοι θα περίμεναν). Ακολουθούν οι Ν. Παππάς, διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα, και ο μέχρι πρότινος διπλωματικός του σύμβουλος Γ. Αϋφαντής. Παρότι
αντικατέστησε τον κ. Αϋφαντή με τον Β. Καλπαδάκη, και παρότι τον θεωρεί οξύ και επιθετικό, τον εμπιστεύεται γιατί, όπως λένε, διακρίνεται για την οξυδέρκειά του. Επίσης η Νάντια Βαλαβάνη απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του, η οποία είναι και αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Το καλύτερο όμως σας το άφησα τελευταίο. Με πληροφορούν γράφει το vima.gr ότι ένα καινούργιο πρόσωπο εισήλθε στον στενό κύκλο συνομιλητών του κ. Τσίπρα. Είναι ο δημοσιογράφος, υποψήφιος ευρωβουλευτής Ν. Ξυδάκης. Κατάγεται από τη Μύκονο και είναι υπέρμαχος του ευρωπαϊκού προσανατολισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι γίνεται όμως με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Ποιον σκοπεύει να προτείνει ο Αλ. Τσίπρας; Διάφοροι λένε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται να προτείνει τον Δ. Αβραμόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά αυτό θα το κάνει μετά τις εκλογές, αφού παραμένει πιστός στο δόγμα «πρώτα εκλογές και μετά εκλογή Προέδρου». Και θα προτείνει, αν επικρατήσει στις εκλογές, Αβραμόπουλο ώστε να ηρεμήσει η συντηρητική παράταξη καθώς και καχύποπτοι νοικοκυραίοι. Αλλωστε δεν πέρασε απαρατήρητο και κάτι άλλο. Στο πρώτο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κάνει λόγο για «αμερικανοκίνητη χούντα». Αμέσως μετά εξέδωσε και δεύτερο μήνυμα, το οποίο χαρακτήρισε «ορθή επανάληψη» και η φράση «αμερικανοκίνητη χούντα» αφαιρέθηκε.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου