Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Μιχάλης Καρχιμάκης: Ανατροπή της αναδρομικής νομοθετικής κάλυψης-αμνήστευσης των φοροφυγάδων

«Αποτελεί το μεγαλύτερο ατόπημα του πολιτικού συστήματος η φερόμενη απο τον Ιούλιο του 2013 νομοθετική αναδρομική  αμνηστευση με κατάργηση ελέγχων, πιθανών φοροφυγάδων, για περιοδο εννέα ετών, που έβγαλαν τα λεφτά τους απο το έτος 2000 μέχρι το 2008 με εμβάσματα στο εξωτερικό.
Αποτελεί τον μεγαλύτερο κοινωνικο βιασμό η διάταξη
αυτη που πιθανόν να μην έγινε αντιληπτή απο πολλούς βουλευτές και φερεται οτι ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2013,σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που αποτέλεσαν και αποτελούν τα μόνιμα θυματα της κρίσης.

Αποτελεί την μεγαλύτερης έκτασης,νομοθετικά νομιμοποιημένη φοροδιαφυγή,σε βάρος της χώρας και των ανθρώπων,αφού καταργούνται οι έλεγχοι για εννέα χρόνια αναδρομικά απο το 2000μεχρι το 2008.

Αποτελεί την μεγαλύτερη διαιώνιση του άδικου,με την κυβερνηση να καλύπτει πιθανούς,ευρείας έκτασης φοροπαραβάτες.
Εγείρεται ταυτόχρονα ενα επισης μεγάλο ερώτημα.

Ποιοι μεθοδευσαν την ψήφιση αυτής της διάταξης και ποιους ήθελαν πιθανά να συγκαλύψουν απο την πιθανή ανέλεγκτη και αφορολόγητη εξαγωγή δισεκατομμυρίων ευρω στο εξωτερικό για εννέα ολόκληρα χρόνια,απο το 2000 μέχρι το 2008;

Ειναι επισης απορίας άξιον,γιατί η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ παρά τις συνεχείς,δημοςιες παρεμβάσεις μου και της κίνησης των 75 ΠΑΣΟΚ,αλλα και στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ,δεν προχώρησε στην υιοθέτηση της πρότασης νόμου που είχαν ετοιμάσει στελέχη της κίνησης με τον συντονισμό του Γρηγόρη Νιωτη και κατατέθηκε απο 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,τον Μάρτιο του 2012,για την φορολόγηση των εμβασματων απο το 2000 και μετα;

Είναι λοιπόν επιβεβλημένο άμεσα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μαζί με αλλες υγιείς δυνάμεις,να αναγορευθουν στο ύψος της ευθύνης και της ευαισθησίας που τους αναλογεί και να ανατρέψουν την επέσχυντη αυτή διάταξη, με νομοθετική τους πρωτοβουλία στη βουλή και ταυτόχρονα να πιέσουν να υιοθετηθεί σχετική πρόταση νόμου,που κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην κυβερνηςη  Παπαδήμου,που δεν έγινε τότε δεκτή, έτσι ώστε να μεθοδευτεί η συστηματική και όσο το δυνατόν ταχεία διερεύνηση της πιθανής φοροδιαφυγής για τα εμβάσματα που εξήχθησαν στο εξωτερικό απο το έτος 2000 μέχρι σήμερα, ύψους εκατοντάδων δις ευρω.

Το οφείλουμε στην διαδρομή μας,στις αρχες μας στις αξίες μας,αλλα προπάντων στους ανθρώπους που αναγκάστηκαμε κάτω απο το βάρος της κρίσης να τους κάνουμε να περάσουν αυτη την δοκιμασία.

Ας το τολμησουμε και ας συγκρουστουμε με όλους οσοι μεθοδευσαν αυτές τις απαράδεκτες ρυθμίσεις και μεςα και έξω απο την βουλή.
Αγαπητοί σύντροφοι 
Οταν η αδικία γινεται νόμος η αντίδραση και η σύγκρουση  γινεται καθήκον».

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΗ ΕΜΕΝΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ, ΔΕΝ ΔΕΙΝΟ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΧΙΑ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΗ,ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ....... ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΟΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΕΡΝΕΤΑΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ . ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗ , ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΤΙ ΕΚΑΤΟ ...... ΚΑΝΤΕΤΗΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ......ΕΙΜΑΡΤΟΝ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή