Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Αγκάθια στον ΣΥΡΙΖΑ για τον γάμο με τη ΔΗΜΑΡ

Μόνο με... ροδοπέταλα δεν είναι στρωμένος ο δρόμος της σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, καθώς ισχυρές είναι οι αντιρρήσεις και στα δύο κόμματα.
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμούνται το νεύμα Κουβέλη, με το οποίο δόθηκε το σήμα αποχώρησης των «ανανεωτικών» από το συνέδριο
του Συνασπισμού. Και ακόμη περισσότεροι εκείνοι που θυμούνται τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην ίδια κυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Στους κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως συγκρούονται δύο διαφορετικές σχολές σκέψης
Στους κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως συγκρούονται δύο διαφορετικές σχολές σκέψης: Η μία που προκρίνει τη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, γιατί θα ευνοήσει την επικοινωνία με ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου που ως τώρα δίσταζαν να προσεγγίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Και η άλλη, που την απορρίπτει για δύο λόγους: πρώτον, γιατί η επιρροή της ΔΗΜΑΡ είναι τόσο μικρή πια, που δεν θα προσφέρει κάτι, και δεύτερον, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει εν τέλει από ενδεχόμενη συνεργασία, καθώς θα έχει τραυματιστεί το προφίλ του ως αντισυστημικού κόμματος.
Μεταξύ εκείνων που δεν θέλουν τη συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ υπάρχουν πάντως και αυτοί που έχουν πιο... ταπεινά κίνητρα: για παράδειγμα, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχουν στην εκλογική τους περιφέρεια βουλευτή της ΔΗΜΑΡ δεν θα ήθελαν να αποκτήσουν αίφνης ανταγωνιστή στο κυνήγι του σταυρού.
Ας σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο η εσωκομματική «αντιπολίτευση» υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και ένα ικανό τμήμα της προεδρικής πλειοψηφίας που εμφανίζεται να έχει κάποιου είδους διαφωνία με τη συμμαχία Τσίπρα –Κουβέλη. Στους «συντρόφους» της πλειοψηφίας αρνητική είναι η πιο κινηματική πτέρυγα (ΑΝΑΣΑ κ.α.), ενώ με δυσπιστία  παρακολουθούσαν την προσέγγιση και οι λεγόμενοι «ΠΑΣΟΚογενείς»: χαρακτηριστικά, ο Αλέξης Μητρόπουλος στην «Αξία» (24/11/14) κατηγορούσε την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ότι «επέκτεινε τον μνημονιακό χρόνο και άμβλυνε τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και την ανάγκη άμεσης απόρριψης της μνημονιακής διακυβέρνησης». Διαπίστωση ωστόσο που δεν εμπόδισε τον πρώτο των πρώτων σε σταυρούς στην Περιφέρεια Αττικής, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει δέκα ημέρες αργότερα στη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου