Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Βενιζέλος:Υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια για συναίνεση στην εκλογή Προέδρου

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε από τις Βρυξέλλες που βρίσκεται ότι «υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια για να βρεθεί μεταξύ των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου συναινετική λύση στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας».
Η λύση πρέπει να δοθεί μέσα από τη συναίνεση των κομμάτων του
δημοκρατικού τόξου.

Ο κ. Βενιζέλος βάζει σε πρώτο πλάνο και πάλι την ανάγκη συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου και σε δεύτερο την ατομική ευθύνη των βουλευτών.   
«Η λύση πρέπει να δοθεί μέσα από τη συναίνεση των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Βεβαίως, υπάρχει και ο ατομικός ρόλος του βουλευτή, λόγω του μεγάλου αριθμού ανεξαρτήτων βουλευτών. Αλλά ακόμη δεν έχει περάσει η φάση της ευθύνης που έχουν τα κόμματα να ερμηνεύσουν σωστά τη βούληση και την αγωνία του ελληνικού λαού» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος. 
Επανέλαβε και πάλι πως «Το κλειδί των εξελίξεων το κρατά ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Ο λαός έχει τον τρόπο να επιβάλει τη σταθεροποίηση, την αποφυγή των εκλογών. Ο λαός μπορεί, αν θέλει, να ανεχθεί τη δημαγωγία και την ανευθυνότητα και να επιλέξει δρόμους, οι οποίοι είναι απολύτως άγνωστοι και αβέβαιοι».  
 Από την άποψη αυτή έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία ,είπε ,να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί η συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπάρχουν και τώρα πολλά περιθώρια.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου