Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μωραΐτης: Αυτό δεν είναι αριστερά. Είναι παιδική χαρά με σπασμένες κούνιες

«Αρχίζω να πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κυβερνήσει», δήλωσε ο Θάνος Μωραΐτης. Μιλώντας στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως το κόμμα του σε αυτή τη συγκυρία έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος και υπογράμμισε πως ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόμο της
συναίνεσης:
«Πίστευαν κάποιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις εκλογές θα σοβαρευόταν. Τελικά βλέπουμε το φιάσκο του Λονδίνου και τις κορώνες της Κρήτης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χορέψει πεντοζάλι τις αγορές. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Αυτό δεν είναι αριστερά! Αυτό είναι παιδική χαρά και μάλιστα με σπασμένες κούνιες! Και ξέρετε δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή δεν καταλαβαίνουν ακόμα που βρίσκεται η χώρα ή μας κάνουν πλάκα και στην πραγματικότητα τα κάνουν όλα αυτά γιατί δεν θέλουν να κυβερνήσουν»
Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είπε «Θέλω να κοιτάζω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στα μάτια. Δεν κρύβομαι. Λέω τα πράγματα όπως τα πιστεύω. Αυτή είναι μια έντιμη στάση και απέναντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και στα μέλη του. Δεν είναι έντιμή η στάση όσοι λένε πάμε με τον Βενιζέλο μέχρι τις εκλογές και τον ρίχνουμε μετά», είπε ο κ. Μωραΐτης και πρόσθεσε πως «δεν είμαι οπαδός ενός μικρού φοβικού ΠΑΣΟΚ. Ούτε ενός κόμματος παραγόντων , στελεχών και προσωπικών φιλοδοξιών. Απευθύνομαι σε ένα κόμμα με 40 χρόνια ιστορία και σε όσους συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρονια. Δεν απευθύνομαι σε αυτούς που απλά είναι στο «παραβάν» όπως έχει ειπωθεί. Περιμένω ότι το ΠΑΣΟΚ, έστω και την τελευταία στιγμή θα έχει τα αντανακλαστικά να λειτουργήσει διαφορετικά».
Σχετικά με την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Μωραΐτης ανέφερε ότι «ο κ. Παπανδρέου κατέθεσε την πρόταση του για την χώρα αλλά και την παράταξη. Δεν κρύφτηκε ποτέ. Ούτε πήγε στο σπίτι του ούτε σε ταβέρνες όπως άλλοι»
Ο κ. Μωραΐτης χαρακτήρισε αποτυχημένη τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση συριζοποίησε τον λόγο της. «Η διαπραγμάτευση απέτυχε, γιατί πήγαμε σε παράταση και μάλλον οδηγούμαστε σε εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στη δήλωσή του ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος παίζουν τη χώρα στα ζάρια, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «η χώρα παίζεται στα ζάρια από μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος. Και ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν μεγάλες ευθύνες».
Για τις δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη σήμερα το πρωί δήλωσε πως «βλέπουμε την πράξη ενός έργου, αυτού των εκλογών, όπου όλα θα λέγονται και όλα θα επιτρέπονται. Η ζημιά όμως θα είναι για τη χώρα».
Ο κ. Μωραΐτης επανέλαβε ότι ζητεί μια ισχυρή κυβέρνηση και πως δεν συμφωνεί με μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. «Μίλησα για μια κυβέρνηση που το συντομότερο δυνατόν θα πιάσει το νήμα των μεγάλων στόχων και μπορεί μέσα σε 8-9 μήνες να έχει αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επεσήμανε πως «σε αυτό το κλίμα, με τα σήματα που στέλνουν στις αγορές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές».
Παράλληλα, δήλωσε πως θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να επιτευχθεί σταθερότητα.
Επιπλέον, τόνισε πως θα περίμενε από τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει τον οδικό του χάρτη και να πει ανοιχτά πως θα διαπραγματευτεί και τι θα κάνει με το χρέος και τα ανοιχτά ζητήματα της χώρας.
«Ο ελληνικός λαός ζητά από εμάς να μάθει ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για τη χώρα», ανέφερε ο κ. Μωραΐτης και πρόσθεσε: «Από το 2009 μέχρι σήμερα έχουμε αναλάβει μεγάλη ευθύνη να υπηρετήσουμε μέχρι τέλους μια σκληρή απόφαση, έχουμε δώσει τον λόγο μας να υπερασπιστούμε τις θυσίες του ελληνικού λαού, γι' αυτό είμαι καυστικός και σκληρός στην κριτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου