Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Χρυσοχοΐδης: Να ψηφίσουμε Πρόεδρο και να ορίσουμε ημερομηνία εκλογών

«Είναι ώρα να ψηφίσουμε Πρόεδρο και να ορίσουμε μια ημερομηνία εκλογών που θα είναι πιο μπροστά από τη συνταγματική ημερομηνία των τεσσάρων χρόνων. Οι εκλογές είναι εκλογές, έχουν ένα αποτέλεσμα, είμαστε δημοκρατική χώρα.
Με φοβίζει όλη αυτή η διαδικασία, έτσι όπως πάμε στις εκλογές, πάμε στα βράχια κατευθείαν.». Αυτό ανέφερε ο  υπουργός
Μεταφορών και Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σήμερα στο Βήμα Fm.
Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός ανέφερε: "Είναι ώρα να ψηφίσουμε Πρόεδρο και να ορίσουμε μια ημερομηνία εκλογών που θα είναι πιο μπροστά από τη συνταγματική ημερομηνία των τεσσάρων χρόνων. Οι εκλογές είναι εκλογές, έχουν ένα αποτέλεσμα, είμαστε δημοκρατική χώρα. Με φοβίζει όλη αυτή η διαδικασία, έτσι όπως πάμε στις εκλογές, πάμε στα βράχια κατευθείαν".
Για το ενδεχόμενο κυβέρνησης ειδικού σκοπού είπε: "Δεν πιστεύω σε κυβερνήσεις ειδικού σκοπού. Οι κυβερνήσεις εκλέγονται από το λαό με εντολή να κυβερνούν. Κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται ισχυρή πολιτική κυβέρνηση, όπως είναι η σημερινή.
Μια πλειοψηφία 180 βουλευτών πρέπει να είναι μια νέα πλειοψηφία που θα οδηγήσει τη χώρα σε αποφάσεις για τις μεγάλες και σοβαρές αλλαγές που χρειάζονται. Επομένως λέω «ναι» σε μια τέτοια πρόταση, αλλά τη διευρύνω για να περιλαμβάνει όσο γίνεται περισσότερους βουλευτές και ανεξάρτητα από πού αυτοί προέρχονται. Το ιδανικό θα ήταν να υπάρξει μια συμφωνία διακομματική, ώστε να ενταχθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη λογική".
Για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του: "Το ΠΑΣΟΚ, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έχασε μια ευκαιρία να υπάρξει ως μια αυτόνομη πολιτική οντότητα με ταυτότητα. Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις, γίναμε ουρά και συμπληρωματική δύναμη. Νομίζω πως τώρα χρειάζεται ένα μεγάλο εκλογικό μέτωπο στο χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Ένα μεγάλο εκλογικό μέτωπο, με αυτοδύναμη πρόταση εξουσίας, έτσι ώστε να σπάσουμε την πόλωση, την παράνοια του διχασμού της κοινωνίας και ουσιαστικά την τάση που υπάρχει αυτή τη στιγμή να καταστραφεί η χώρα, γιατί είναι υπαρκτός πια ο κίνδυνος μέρα με τη μέρα. Φοβάμαι μη δούμε πρωτοφανή πράγματα τις επόμενες ημέρες, εάν δεν εξελιχθούν καλά τα πράγματα στη χώρα. Η μοναδική, κατά τη γνώμη μου, διέξοδος για την Ελλάδα, το πολιτικό της σύστημα, το λαό της και την πορεία της, είναι ένα μεγάλο ευρύ εκλογικό μέτωπο, αφού δεν μπορούμε να κάνουμε κόμμα τώρα, με όλες τις δυνάμεις που υπάρχουν στο χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, έτσι ώστε να αποτελέσουν έναν πόλο εξουσίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου