Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Εφοριακός στην Κατερίνη στο σκαμνί επειδή έβαλε χέρι στο ταμείο

Εφοριακός στην Κατερίνη κατηγορείται ότι σε διάστημα δύο χρόνων έβαλε χέρι στο ταμείο της υπηρεσίας του, υπεξαιρώντας ποσό που ξεπερνά τις 220.000 ευρώ. Χθες ζητήθηκε από τον εισαγγελέα να παραπεμφθεί σε δίκη στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ενώ ο ίδιος στην απολογία του έχει
παραδεχτεί την υπεξαίρεση, υποστηρίζοντας πως χρειάστηκε τα χρήματα για συγγενή του που είχε πρόβλημα υγείας.
Όπως αναφέρει η εφηεμρίδα "Μακεδονία" το έλλειμμα στα ταμεία που διαχειριζόταν ο συγκεκριμένος υπάλληλος αποκαλύφθηκε σε τακτική επιθεώρηση που έγινε τον Φεβρουάριο του 2011. Ακολούθησαν διαδοχικές έρευνες ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών. Ο εφοριακός κατηγορείται ότι δεν απέδιδε όσα εισέπραττε από παράβολα και χαρτόσημα του δημοσίου, ενώ φέρεται πως υπεξαίρεσε χρήματα και από τη διαχείριση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, εισπράττοντας εντάλματα για λογαριασμό δικαιούχων πολιτών που δεν τα έλαβαν ποτέ.
Ο εισαγγελέας εφετών με πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο ζήτησε χθες την παραπομπή του σε δίκη για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, ενώ ο εφοριακός είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και μετά την ανάκριση αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρώ και τα περιοριστικά μέτρα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Η αποκάλυψη της "τρύπας" στο ταμείο του διαχειριστή έγινε αμέσως μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2011. Από την έρευνα προέκυψε ότι από τα ταμεία έλειπε το ποσό των 104.000 ευρώ. Ακολούθησε νέος έλεγχος που ανέβασε το ποσό του ελλείμματος σε 146.000 ευρώ.
Παρότι η μήνυση είχε υποβληθεί σε βάρος του υπαλλήλου, αμέσως μετά τον εντοπισμό της αρχικής "τρύπας" ακολούθησε έλεγχος και στη διαχείριση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που είχε, σε βάθος μάλιστα πενταετίας. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση προς το συμβούλιο εφετών, διαπιστώθηκε κι εκεί πως εισπράχθηκαν χρήματα για λογαριασμό ιδιωτών για τους οποίους υπήρχαν αποφάσεις, όμως οι ίδιοι δεν τα πήραν ποτέ και σύμφωνα με το κατηγορητήριο υπεξαιρέθηκαν από τον ίδιο υπάλληλο.
Το έλλειμμα αυτό προσδιορίστηκε σε 74.521,10 ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό της υπεξαίρεσης σε 220.512,10 ευρώ. Από την πλευρά του ο υπάλληλος, όπως επισημαίνεται στην πρόταση, στην ανακριτική του απολογία παραδέχτηκε την υπεξαίρεση. Ισχυρίστηκε πως αφαιρούσε τα χρήματα από παράβολα και χαρτόσημα, επειδή συγγενικό του πρόσωπο αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και τα χρειαζόταν.

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου