Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΝΕ ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σερρών : Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου η πρώτη συγκέντρωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.- Δημοκρατική Παράταξη στις Σέρρες


Με προσκλητήριο συσπείρωσης και ενότητας όλων των πολιτών που αναγνωρίζουν τη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην πολιτικής σταθερότητα της χώρας,ξεκινά τον προεκλογικό αγώνα του το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη Δημοκρατική Παράταξη στις Σέρρες.
Η πρώτη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αυτό το

Σάββατο 10 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σερρών.
Στη διάρκεια της συγκέντρωσης θα παρουσιαστεί και το ψηφοδέλτιο της Παράταξης στο Νομό Σερρών, ενώ θα αναλυθεί και το πολιτικό πρόγραμμα για την Μετά το Μνημόνιο εποχή.
Η Επιτροπή
Η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα με ανοικτή πρόσκλησή της απευθύνεται προς όλους τους Σερραίους πολίτες και τους καλεί να αντισταθούν στην δημαγωγία,τον καιροσκοπισμό και τον λαϊκισμό.
Καλεί κάθε δημοκράτη να υπερασπισθεί με την ψήφο του τις μεγάλες και οδυνηρές για όλους προσπάθειες της χώρας και τις θυσίες του λαού, ώστε η σταθεροποίηση της οικονομίας να έχει την προσδοκώμενη συνέχεια στην ανάπτυξη και στη βελτίωση των συνθηκών για κάθε οικογένεια.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας προχθές στη Καλαμάτα ανέλυσε την κρισιμότητα των στιγμών και τη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ.
Μεταξύ άλλων είπε:
''..Κρατάμε ψηλά την ευθύνη σημαίνει κρατάμε ψηλά τη χώρα , κρατάμε ψηλά την οικονομία, κρατάμε ψηλά την προοπτική του μέλλοντος και επειδή φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και έχουμε πληρώσει το κόστος και έχουμε ταπεινωθεί, έχουμε ακρωτηριαστεί, έχουμε συκοφαντηθεί, έχουμε ακούσει χυδαιότητες, ψέματα, δικαιούμαστε να πούμε: ακούστε μας.
Δικαιούμαστε να πούμε «βρίστε, ακόμη και καταψηφίστε, αλλά ακούστε αυτό που σας λέμε από την εμπειρία μας, το βίωμα μας και την ευθύνη μας για τον τόπο». Κι αυτό είναι η απλή αλήθεια: πως υπάρχει μόνο μια εθνική στρατηγική, ή μόνο ένα Σχέδιο Α, δεν υπήρξε και δεν υπάρχει Σχέδιο Β.
Αυτό πρέπει να το ολοκληρώσουμε και αυτό μπορεί να το επιβάλει και να το εγγυηθεί μια δύναμη που το πιστεύει, μια δύναμη που έχει δώσει μάχες σκληρές και έχει πονέσει γι΄ αυτό.
Άρα αφού δεν υπάρχουν αυτοδυναμίες, αφού η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και δεν μπορεί να είμαστε ακυβέρνητη, αφού δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές εκβιασμού και πόλωσης, γιατί δεν μπορούμε να δαπανήσουμε το Φεβρουάριο σε εκλογές - πρέπει να διαπραγματευτούμε και να τελειώνουμε μέχρι 28 Φεβρουαρίου για να λειτουργήσουν οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί και ιδίως οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τις καταθέσεις, για τη ρευστότητα, για τις τράπεζες, για τις επιχειρήσεις, για τους ανέργους, για τους αγρότες - η λύση είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας
Με τις δημοκρατικές δυνάμεις που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και έστω με καθυστέρηση είναι έτοιμες να αναλάβουν το βάρος που αναλογεί στην εκλογική τους δύναμη και να συντελέσουν στο να ολοκληρωθεί αυτή η τεράστια προσπάθεια.
Τα ίδια λέγαμε το 2012. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι. Και εν πάση περιπτώσει εάν δεν μπορούν να συμπράξουν ή δεν θέλουν όλες οι δυνάμεις, αυτές που είναι πραγματικά υπεύθυνες, αυτές που είναι πραγματικά ευρωπαϊκές, αυτές που είναι πραγματικά δημοκρατικές, αυτές που έχουν πράγματι συνείδηση ευθύνης.
Εχει πολύ μεγάλη σημασία βέβαια το πρόσημο, η κατεύθυνση που πρέπει να είναι προοδευτική. Κι αυτό για μας έχει πολύ μεγάλη σημασία.
Αλλά προοδευτικό είναι το σταθερό, το ασφαλές, αυτό που αυξάνει την πίτα, αυτό που παράγει, αυτό που ανασυγκροτεί την οικονομία, το παραγωγικό μοντέλο, αυτό που δίνει ευκαιρίες επενδύσεων και απασχόλησης. Γιατί εάν δεν έχεις μια πίτα εθνικού πλεονάσματος δεν μπορείς και να τη μοιράσεις.
Κι εμείς εγγυόμαστε και τον εθνικό προσανατολισμό μέσα από αυτή την προγραμματική συμφωνία.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου