Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει για τους συνεργαζόμενους στα ψηφοδέλτια

Ποιοι θεωρούνται πιθανοί υποψήφιοι, οι εκπλήξεις και τα αουτσάιντερ. Οι προϋποθέσεις και ο κώδικας δεοντολογίας που δεσμεύει τους υποψήφιους.Πολιτική συμμαχιών και η παρουσία των συνεργαζόμενων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να μονοπωλήσουν τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, που αρχίζουν το πρωί του Σαββάτου στο γήπεδο του
Τάε Κβο Ντο.

Οι πιο πιθανοί υποψήφιοι

Στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε την Παρασκευή, φαίνεται πως διαμορφώνονται συνθήκες συμφωνίας στο να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια μέλη από τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που είχαν στηρίξει την υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, όπως από το πρωί σας είχε κρατήσει ενήμερους το theTOC.gr. Άρα πίσω από αυτό το γενικό κανόνα, στην επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδεχόμενο να βρεθούν η Λούκα Κατσέλη -αν θέσει υποψηφιότητα- οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης, αλλά και άλλοι, όπως ο Νίκος Κοτζιάς, ο Στέφανος Μπαγιώργος, ο Ανδρέας Νεφελούδης, εφόσον θελήσουν φυσικά να είναι υποψήφιοι.

Κανόνας δεοντολογίας 

Αντιθέτως, άδηλο είναι το μέλλον για την Θεοδώρα Τζάκρη, τον Μάρκο Μπόλαρη, την Χρυσούλα Γιαταγάνα, την Ραχήλ Μακρή.
Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να μην επαναληφθούν φαινόμενα τύπου Τατσόπουλου, έχει υιοθετήσει κώδικα δεοντολογίας, επί του οποίου καλούνται να δεσμευτούν όλοι οι υποψήφιοι. Τα κύρια χαρακτηριστικά του έχουν ως εξής: η έδρα θα ανήκει στο κόμμα και όχι στο βουλευτή, ενώ ένα μέρος της αμοιβής του θα κατατίθεται στο κομματικό ταμείο. Τέλος, πριν την έγκριση της υποψηφιότητας ενός εκάστου υποψηφίου ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ενήμερος για την οικονομική του κατάσταση.



thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου