Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε περί τις 11.00 το πρωί η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή.
Όπως έχει γίνει γνωστό άλλωστε, το νέο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα χωρίς τους αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς.
Οι κατευθυντήριες γραμμές Τσίπρα προς τους υπουργούς

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται σήμερα, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές στους υπουργούς του.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει σε τρία βασικά σημεία. Αρχικά, η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου είναι η αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας σήμερα θα δώσει το στίγμα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει και τοποθέτηση του κ. Γιάννη Δραγασάκη, που είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Τέλος, επί τάπητος θα τεθεί και η διαφάνεια της διακυβέρνησης της χώρας.
Μετά το πέρας της πρώτης συνεδρίασης, θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής σε όσα υπουργεία δεν έγινε η σχετική διαδικασία την Τρίτη.
Πάνος Καμμένος: «Ξεκινά μία καινούργια ημέρα για τη χώρα και τους Έλληνες»
panos-kammenos
Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προσερχόμενος στη Βουλή το πρωί της Τετάρτης για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «σήμερα είναι η πρώτη μέρα στο υπουργείο, υπάρχει όμως πένθος για τους άντρες της αεροπορίας που σκοτώθηκαν στο καθήκον. Σήμερα αποδίδουμε φόρο τιμής. Σήμερα ξεκινά καινούρια μέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες».
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: «Περιμένουμε τις γενικές κατευθύνσεις από τον πρωθυπουργό»
sakellaridis-mesa
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, προσερχόμενος στη Βουλή μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι «σήμερα περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό τις γενικές κατευθύνσεις, συμβουλές και το γενικότερο στίγμα σε σχέση με τις προτεραιότητες και με το κλίμα που διαμορφώνεται».
Ο κ. Σακελλαρίδης δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα ξεκινήσει άμεσα το καθημερινό «μπρίφινγκ» των δημοσιογράφων, ενώ όσον αφορά τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης είπε ότι αυτές θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, τις επόμενες ημέρες.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεσμεύτηκε για συνεχή παρουσία και του Πρωθυπουργού και των υπουργών στην Βουλή, «όπου θα απαντούν στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης» και όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα το δείτε στην πράξη».

action24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου