Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Γιούνκερ: «Δεν μπορούμε να αλλάζουμε κανόνες κάθε φορά που έχουμε εκλογές»

Σε δηλώσεις για τη διαπραγμάτευση για το ζήτημα της Ελλάδας προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Αν σήμερα κάναμε ό,τι ζητάει η ελληνική κυβέρνηση, με κάθε λεπτομέρεια εννοώ, και αν αύριο οι
Φιλανδοί που ψηφίζουν σε λίγο καιρό και οι Ισπανοί που ψηφίζουν το φθινόπωρο, ...πρέπει να αλλάζουμε πολιτική κάθε φορά που γίνονται εκλογές; Πρέπει να θεωρήσουμε ότι οι Συνθήκες δεν είναι πια Συνθήκες και ότι οι κανόνες δεν είναι πια κανόνες επειδή έγιναν εκλογές;», ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Και πρόσθεσε:
«Συνεπώς αυτό που λέω είναι ότι δεν μπορούμε να αλλάζουμε κανόνες ή Συνθήκες κάθε φορά που γίνονται εκλογές. Αλλά πρέπει ναλαμβάνουμε υπ' όψιν το εκλογικό αποτέλεσμα»,

Αντίδραση από ΑΝΕΛ

Έντονη ήταν η αντίδραση στις δηλώσεις Γιούνκερ από την εκπρόσωπο του Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρία Χρυσοβελώνη.
«Ο πρόεδρος της Κομισιόν, υπεραμύνθηκε της θέσης ότι δεν μπορούμε να αλλάζουμε κανόνες ανάλογα με τα εκλογικά αποτελέσματα σε κάθε χώρα της Ευρωζώνης. Φαίνεται ότι η εκπεφρασμένη δημοκρατικά μέσω εκλογών θέληση των λαών ενοχλεί την ηγεσία της Ε.Ε. Οι εταίροι μας οφείλουν να σεβαστούν τη βούληση του Ελληνικού λαού και να αποδεχθούν ότι οι κανόνες πρέπει να αλλάξουν.Η κυβέρνηση, με σημαία την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός, θα δώσει και αύριο τη μάχη στο Eurogroup, με σύμμαχο τους πολίτες που θα δείξουν σήμερα, ακόμη μια φορά, στις πλατείες της χώρας και της Ευρώπης, την υποστήριξή τους στον αγώνα της ελληνικής κυβέρνησης να τερματίσει την πολιτική της λιτότητας», ανέφερε η κ. Χρυσοβελώνη. 

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου